Oplanerad renovering av tvättstugan

Detta inlägg är i samarbete med Bygghemma.

När vi flyttade in vårt hus i början av året så var en av de positiva sakerna att tvättstugan, trots många år på nacken, var i relativt bra skick. Men redan någon månad efter vi flyttat in så sprack det, då vi råkade ha sönder golvet. Hur gick det till då?

Jo, något som var från 90-talet, och sjöng på sista versen, var tvättmaskinen och torktumlaren. Så vi köpte en ny kombinerad tork- och tvättmaskin.  Vi installerade den och allt kändes jättebra. Trycker igång en testtvätt och får efter ett tag springa in då det låter som att något är på väg att hoppa igenom väggen. Det är maskinen som centrifugerar och jag ser snabbt att något inte stämmer så får av den. Ser då att hela våtmattan är uppriven runt maskinen. Och efter en undersökning av tvättmaskinen visar det sig att jag glömt att ta bort en transportskruv som håller fast trummen. Klantigt? Ja. Dyrt? Ja.

Så nu blir det att renovera hela tvättstugan också och vi har nu börjat köpa in tvättbänkar och annan inredning. Och eftersom att vi är en familj på 7 personer så behöver vi även köpa en tvättmaskin till. När man har barn på 3, 9, 10, 12 och 14 år så blir det rejält mycket tvätt kan jag meddela. Det blir garanterat en tvättmaskin som kan hantera många kilo tvätt per program.

Nu väntar vi bara på att nytt golv ska läggas så att vi kan få klart denna tvättstuga med smarta och snygga lösningar för förvaring och hantering av tvätt.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.