Hur kan man får ett bättre bolån

När man ska köpa ett hus eller en lägenhet så behöver man vanligtvis ta ett lån för att finansiera köpet, ett så kallat bolån. Med ett bolån kan man normalt låna upp till 85 % av bostadens värde. De resterande 15 % är en kontantinsats som man får betala själv, ofta genom att man tar ett vanligt banklån eller ett privatlån hos ett finansbolag. Eftersom ett köp av en fastighet ofta handlar om stora belopp innebär det att man behöver ta ett lån som löper under väldigt lång tid, så att man klarar av att betala tillbaka lånet. Därför finns det speciella bolån med låga räntor som gör det möjligt för privatpersoner att låna pengar med fastigheten eller lägenheten som säkerhet.

Hitta förmånlig bolåneränta

Med ett bolån kan man göra amorteringar i upp till 50 år vilket gör att månadskostnaden inte behöver bli så stor. Det är också viktigt att man väljer ett bolån som har en förmånlig ränta så att kostnaden för själva lånet inte blir så hög. Genom att välja ett bolån med en låg ränta kan man spara tusenlappar varje år som man kan göra något roligare med. Därför ska man försöka hitta bästa bolåneräntor just nu för att erhålla den lägsta räntan på marknaden. Om man redan har ett bolån kan det även vara lönsamt att försöka förhandla om räntan så att månadskostnaderna minskar. Idag finns det många företag som erbjuder bolån till låga räntor vilket gör att du kan byta lånebolag om du inte får en bättre ränta.

Om du redan äger en fastighet som inte är belånad kan du också erhålla ett bolån med fastigheten som säkerhet. Det kan vara betydlig mer ekonomiskt än att ta andra former av lån då du är i behov av kapital, exempelvis om du behöver renovera fastigheten.

About Andreas 555 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*