Vad är kryptovaluta?

Med enkla ord är kryptovaluta en digital tillgång. Namnet kommer från det faktum att alla dess transaktioner är mycket krypterade, vilket gör utbytena mycket säkra. Den är decentraliserad till skillnad från traditionella valutor som förvaltas och kontrolleras av en central myndighet. Det system som gör en kryptovaluta möjlig är baserat på kryptografi (”krypto”) och en kryptovaluta är avsedd att användas som en valuta (”valuta”). Med detta i åtanke är inte alla digitala kryptotillgångar avsedda att användas som en valuta som den populära kryptovalutan Bitcoin är, för mer utförlig information klicka in till bitiq.

Många kryptovalutor använder blockchain för att hantera och registrera transaktioner, där flera enheter upprätthåller identiska transaktionsregister, vilket gör det till en extremt säker teknik för dina investeringar.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en digital valuta. Bitcoins används som ett utbytesmedium från peer-to-peer, och inga banker eller centralregeringar är inblandade. Bitcoinsystemet bygger påblockkedjeteknik som ser till att användarens bitcoins är säkra från bedrägerier. Antalet bitcoins som för närvarande är i omlopp är 21 miljoner. Bitcoinsystemet skapades av en person eller en grupp personer vid namn Satoshi Nakamoto 2009. Huvudtanken med bitcoin var att eliminera behovet av banker för att genomföra transaktioner.

About Andreas 5156 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.