Bästa hästhopparna genom tiderna

Sverige har alltid visat fenomenala hoppryttare. Vi har två stycken med på topp tio-listan när det kommer till världsrankingen. Enligt FEI:s ranking för hoppning 31 december 2017 så ligger Peder Fredricson på en stark femte plats och Henrik von Eckermann tätt därefter på åttonde plats. Detta är en enormt historisk stund för Sverige då det aldrig förekommit innan att två svenskar har funnits med på listan samtidigt.

Ytterligare fakta är att fyra utav de 18 hoppryttarna som deltog i Scandinaviums Rolex FEI World Cup Final i april 2018 är svenskar. Det är över tjugo procent av alla deltagande. Det är en sak som talar för sig själv och visar att Sverige verkligen ökat sina prestationer. Speciellt med tanke på hur många bra ryttare det finns i Europa i dagsläget. Från Sveriges landslag så var det Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson och Henrik von Eckermann.

Under 2018 världsranking i juli så fortsätter de båda svenskarna att klättra. Peder Fredricson fick en andra placering och Henrik von Eckermann klättrar till en femte plats. I augusti samma år så fortsätter Europamästaren Peder Fredricson som tvåa i hoppningens världsranking. Den han behöver kampas med nu är holländaren Harrie Smolders som behåller sin titel som världsledare. Dessvärre glider Henrik von Eckermann neråt från sin femte plats till en sjunde plats. I samma tävling så har Malin Baryard Johnsson även tagit ett jättekliv uppåt ifrån 101:a plats till en 79:e plats. Irma Karlsson klättrar ifrån plats 114 till plats 89. Dock så glider vår fjärde bästa bästa svensk från en 77:e plats till en 80:e plats.

Med den här farten som Sveriges landslag klättrar i rankingarna så kan de komma att bli en match för de övriga länderna.

Sveriges skånska Stephanie Holmén kommer även att vara på plats som den femte hoppryttaren till VM i Tyron, USA 11-23 september. Efter flera internationella topplaceringar har Henrik Ankarcrona bestämt sig och är det perfekta tillskottet för årets landslag.

Vad är det då som krävs för att bli en toppryttare?
Även genom ridsporten så blir man som bäst ifall man går den hårda vägen. Testa på när möjligheten finns att jobba utomlands på stora försäljningsstall och tävlingsstall. Du kommer antagligen är jobba väldigt hårt och mocka åt ett tiotal hästar om dagen bara för att bevisa att du är där för jobbet. Bevisa att du verkligen förtjänar det så att säga. Det kommer leda till att du får rida mer och mer.

Ett annat bra tips är att försöka hitta dig en typ av arbetsgivare där du får rida ett större antal hästar om dagen. Nyckeln är att lära sig alla typer av hästar från olika åldrar till olika utbildning. Det är på det sättet man utvecklas. Omringa dig av inspirerande människor och tränare som ständigt vill se dig utvecklas. Expandera ditt kontaktnät och lär dig från andra talangfulla ryttare. Sätt stora mål med delmål som du alltid strävar efter att uppnå.

Älska det du gör, var fokuserad och håll dig alltid motiverad.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.