Oddsbonusar – en smart lösning för båda parter

Spelbolag har i alla tider erbjudit olika typer av bonusar för att locka in nya kunder. Men faktum är att oddsbonusar, i de flesta fallen, är utformade på ett sätt som faktiskt gynnar båda parterna.

De fyller en viktig funktion men på olika sätt för spelbolaget respektive spelaren.

För spelbolaget är det en bra kampanj som gör det mer troligt att personer öppnar ett konto hos dem och testar sportbetting hos dem.

För spelaren blir det en startbuffert som kan göra att man tjänar pengar eller i alla fall inte förlorar sina egna pengar men fortfarande får spänningen som ett spel på en match man ska se för med sig.

Det som däremot ibland ställer till det är om spelarna inte läser de regler och villkor som gäller för den specifika bonusen. De absolut flesta bonusar har rätt enkla regler och villkor som reglerar hur du som spelare ska omsätta bonusen. Hos Dagensbetting.se hittar du en bra guide över spelbolagens oddsbonusar samt länkar till alla bonusars regler och villkor.

Här finns det givetvis undantag med mer krångliga regler hos vissa spelbolag med de hör till undantagen.

En vanlig oddsbonus har vanligtvis regler likt dessa:

* Ska omsättas inom x antal dagar.
* Ska omsättas x antal gånger.
* Minimumodds för att räknas mot omsättningskravet.

De här är ganska logiskt. Om spelbolagen erbjöd bonusar utan omsättningskrav eller utan minimumodds hade många bara satt in pengar för att få bonusen och genast tagit ut den utan att spela. Det hade betytt att spelbolagen blivit tvungna att sänka bonusbeloppen enormt vilket är negativt för dig som faktiskt vill spela för pengarna.

I vissa fall kan det även finnas restriktioner som att alla spel måste vara singelspel. Detta för att undvika att man kombinerar flera matcher med låga odds för att komma över minimumoddset.

Genom att ha den här strukturen gör det att spelbolagen kan erbjuda dig en bonus som ny kund som du kan spela för. Så länge du håller koll på reglerna är det oftast inga problem att följa dem och omsätta bonusen. En annan sida som lyfter vanliga frågor runt oddsbonusar är svenskaoddsbonusar.se. Där hittar du svar på flera av de vanligaste frågorna många spelare har om bettingbonusar.

Sen handlar det om hur skicklig spelare du är om du går med vinst eller förlust.

Just nu är bonusar hos spelbolag med svensk licens begränsad till max 100 kronor för en ny spelare. Detta är däremot en tidsbegränsad återfärd på grund av Covid-19 och kommer mest troligt plockas bort så spelbolagen är fria att sätta egna bonusbelopp den 1 januari 2021. 

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.