Bygg upp förtroende

Som en liten förlängning av en del i min tidigare artikel, Bygg upp ditt personliga varumärke så kommer här en djupdykning i vad jag se som viktiga delar att förmedla när du ska bygga upp och stärka det förtroende folk har för dig.

Expert inom ditt område

Jobba stenhårt, för att bli den bästa inom ditt område. Jag behöver inte säga så mycket mer här. Extremt mycket kommer gratis med detta. Självklart handlar det mycket om synlighet, men om du har jobbat hårt med ditt personliga varumärke så är ju detta med att synas och höras, inga som helst problem.

Folk litar på experter. Så enkelt är det.

Bidra till branschens utveckling

Gör dig ett namn i din bransch genom att jobba för en positiv utveckling i branschen. Du får inga konkreta tips av mig, för du kan din bransch bättre än mig men försök att hitta vägar till det som passar där. Detta kan också leda till synergier med andra företag i branschen som leder till samarbeten som i slutändan gynnar slutkunden.

Arbeta ideellt

Erbjud din expertis i något ideellt projekt. Med det visar du att allt inte handlar om pengar utan också om engagemang och omtanke. Detta tycker jag inte ska vara en strategi utan snarare något som sker naturligt och som största orsak bör inte din egna vinning ligga. Men självklart så ligger det fina fördelar i det, även varumärkesmässigt.

Nyttja dina nöja kunder

Varje nöjd kund är en utmärkt ambassadör som utan din direkta inverkan kommer att representera dig och rekommendera dig vidare. Det finns så klart sätt att öka deras möjligheter att göra detta så ge dem möjligheten och tillgång till rätt verktyg så att de enkelt kan sprida ordet om dig och ditt företag. Har du levererat grymma resultat eller produkter till många kunder, så nappar andra utan att du behöver sälja särskilt mycket.

Lyssna och kommunicera

En av de viktigaste delarna i processen med att bygga upp ett förtroende inom det område du arbetar i är att lyssna på de som du vill nå ut till. Och så klart inte stanna där och lyssna utan också agera genom att kommunicera tillbaka till dem. Vad vill de se? Vad vill de höra? Vad tycker de om dig? Hur kan du bli bättre? Är du redan bäst? Ja, ni förstår vad jag menar. Lyssna, kommunicer och agera. Om och om igen.

Lev som du lär

Du måste representera och stå bakom det du förmedlar. Att skriva fint på din webbplats att du är expert eller specialist inom ditt område betyder ingenting om det inte finns något att ta på bakom de orden. Du är och ska vara den person ut utger dig för att vara, annars så kommer någon till slut syna bluffen och det skadar så klart ditt personliga varumärke något enormt. För att inte säga, raserar det till grunden. Så säg inte en sak och gör något helt annat.

Håll dina löften och håll dig till sanningen

Ärlighet varar längst. Luftslott, är som du vet bara ett luftslott. Lova inget du inte han hålla och förmedla ingenting som inte är sant. Kan du inte backa upp det med fakta eller bevis i form av statistik och resultat så förmedla det helt enkelt inte vidare.

Stå för dina åsikter

Pendlar du för mycket i dina åsikter och inte alls är konsekvent i med vad du förmedlar så sjunker din förtroendenivå då det lätt blir rörigt och svårt att hänga med i var du egentligen står. Ha dina ståndpunkter klara för dig och håll dig vid dem om du inte på ett bra sätt kan styra det vidare i en ny riktning.

Bry dig om och vårda

Här har vi något som min stora idol Gary Vaynerchuk predikar. Han säger att omtanke är den, utan tvekan bästa marknadsföringsstrategin och visst har han rätt till 100%. Om du bryr dig, och tar din kundtjänst ett steg längre,fullföljer och levererar så kommer folks förtroende till dig öka markant. Det spelar ingen roll om du får bearbeta en kund i taget för att få dem 100% nöjda. Vad som växer fram ifrån det, kommer att vara värt den tid du la ned, även fast du kanske förlorade pengar på just den kunden, just vid det tillfället.

Med ett par avslutande ord så vill jag säga att det kan ta väldigt lång tid att bygga upp ett förtroende, men bara ett par sekunder att rasera det. Något som kan vara värt att tänka på i ditt dagliga arbete.

About Andreas 5178 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.