Hyra bil

Sommaren närmar sig och de flesta av oss kommer då få ett par veckors välförtjänt semester. I år kommer fler svenskar ge sig ut på vägarna i Sverige iställer för att åka utomlands. Att ha hemester, eller svemester, blir nu den nya normen och fler får chansen att upptäcka allt det fina Sverige har att erbjuda. Det är mer än vad man tror.

Att hyra bil kan vara en smidig lösning nör du ska ge dig ut på roadtrip i vårt avlånga land, eller att ha när du tagit dig med tåg, buss eller flyg till din semesterdestination. Nedan delar vi med oss av 5 tips för dig som planerar att hyra bil i sommar. Det finns en del att tänka på.

  1. Åldersgräns. I sverige skiljr sig det en del, ibland räcker de att ha fyllt 18 år för att få hyra bil men ofta är åldersgränsen 21 år, och troligen tillkommer en avgift om föraren är under 25 år .Utomlands är det mer vanligt att föraren måste vara minst 25 år gammal.
  2. Fria mil eller debitering per mil. Vad gäller? Det kan så klart bli dyrt om du ska köra långt och inte har fria mil i hyresavtalet, så fria mil är då alltid att föredra. Ska du köra en kortare strecka så kan mildebitering vara bättre.
  3. Hyrbilsfösäkring? Läs nog vad som ingår i hyresvatalet vad gäller försäkring och kolla upp om det är värt att betala extra för tillägg och självriskreducering.
  4. Kontroll innan avfärd från biluthyraren. Se till att:
    – Kontrollera bilens mätarställning och jämflr med det som står i avtalet.
    – Kontrollera skickat på bilen och se till att skrapmärken, bucklor och andra skador noteras.
  5. Innan du bokar hyrbil se til att jämför priser mellan olika hyrfirmor. En perfekt tjänst för detta är hyrabil.com som guidar dig till bästa hyrbilspris. Priserna skiljer sig enormt så det är ett måste att prisjämföra hyrbilar, se också till att läsa på om biluthyrarna på sociala medier och recensionsajter så att du är säker på att du hyr bilen av en seriös aktör med bra service till dig som kund.

Hoppas din sommarsemester i vårt vackra Sverige blir fantastisk och att hyra en bil blir helt problemfritt så att du kan njuta av ledigheten till fullo.

About Andreas 5140 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.