Tips för dig som ska köpa en ny skateboard

Skateboardåkning har varit en ständigt växande trend under flera årtionden och idag skejtar miljontals människor från hela världen regelbundet. Och under rådande omständigheter med en global pandemi och otaliga restriktioner förutspås skateboardåkning växa mer än vanligt under 2021.

Anledning till detta är att landets många utomhusparker i lång utsträckning har kringgått restriktionerna och är därmed ett naturligt (och säkert) sätt för många att motionera.

Står du som många andra och funderar på att börja skejta eller är du i behov av en ny bräda kan vi erbjuda ett par tips på vägen.

Idag är det enkelt att beställa skateboards

Den svenska skateboardscenen är utbredd och väletablerad. Därför finns det idag flertalet riktigt bra skatebutiker, både i landets större och mindre städer, där du kan köpa både brädor och all utrustning du kan tänkas behöva.

Vi vill däremot så ett slag för alla nya webbutiker som specialiserar sig på skateboard och andra extremsporter. En av Stockholms mest väletablerade skatebutiker har storsatsat på sin webbutik på sistone och har idag ett av de största utbuden skateboards på nätet i Sverige. Dessutom handplockas deras sortiment av erfarna experter som åkt bräda på proffsnivå.

Ta hjälp om du är osäker

Ska man beställa en skateboard online krävs det att man vet vilken storlek man föredrar på brädan samt vilka truckar och hjul som passar ens skejtstil. Som nybörjare är det förmodligen inte något du har koll på och då rekommenderar vi att du tar hjälp.

Om du besöker din lokala skatebutik kan ofta få hjälp att sätta ihop den perfekta kompletta brädan för just dig och du kan även passa på att ställa frågor du kan tänkas ha

Det är verkligen inget fel med att be om hjälp och just i det här fallet kommer det underlätta för dig då du kommer ha rätt skateboard redan från början.

Se till att du har all den utrustning som du behöver

En av fördelarna med att skejta är att det inte krävs så mycket utrustning för att komma igång, framför allt inte i jämförelse med andra liknande sporter. Egentligen räcker det med en bra skateboard och ett par stabila skateskor.

Med det sagt rekommenderar vi att du även använder hjälp och andra nödvändiga skydd, åtminstone som nybörjare tills att du känner dig bekväm på brädan. Att skada sig när man skejtar är nästintill oundvikligt, därför kan det vara bra att göra vad man kan för att skydda sig.

Förutom skydd brukar de flesta även köpa snygga skejtkläder, något du med fördel köper från samma butik som du köper din skateboard.

About Andreas 825 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.