Padelracket

Med padelsportens konstant ökade popularitet  kommer det hela tiden nya märken och modeller av padelracket och det finns nu en uppsjö av racketar att välja mellan och det är klart att det med det blir lite av en djungel och inte helt lätt att navigera för att hitta det padelrack som ger dig den bästa spelglädjen utifrån den nivå du befinner dig på just nu. Oberoende av om du är nybörjare, motionär eller proffs så bör så klart utrustningen vara anpassad för ditt spel, förutsättningar och behov.

Viktigt att tänka på vid köp av padelracket

När det är dags att köpa padelracket finns det många olika delar att tänka på. För att underlätta för dig i valet bland alla alternativ som finns, har vi nedan sammanställt några viktiga saker om padelracket. Det finns några generella riktlinjer när du ska välja padelracket att köpa.

Din spelstil och preferenser

En grundsak är att du bör välja ett padelracket utifrån din spelstil. Spelar du offensivt eller defensiv padel? Är smashen viktig i ditt spel? Har du höger- eller vänsterfattning? Styrka eller mer teknik? Mycket som spelar in när du ska välja ett spelanpassat racket.

Formen på racket och sweet spots

När det kommer till padelrackets finns det 3 olika former och det är rund, diamant och droppformad. Dessa olika modeller har olika träffytor, även kallat sweet spots. Beroende på din spelstil, din nivå och kroppsliga förutsättningar fungerar de olika formerna bättre eller sämre för just dig.

Ett rundformat padelracket har god balans och ger bra styrning i spelet. Här har du rackets träffyta närmare handtaget. Den form på padelracket används med fördel till dig med en mer offensiv spelstil.

Ett droppformat padelrack, även kallat hybridracket då formen är något mellan triangelformad och rund, används med fördel i spel med fart och ger spelaren något mindre kontroll över spelet. Detta rackets sweet spot ligger lite ovanför mitten.

Det diamantformade padelracket har tyngdpunkten och träffytan högt upp på racket och sägs passa bättre för någon som tidigare har spelar squash och tennis.

Slutligen vill vi säga att fel padelracket kan leda till skador så om du tänker spela mer än någon enstaka gång så är det verkligen viktigt att tänka igenom valet innan köp. Våga fråga experterna i padelbutiken, de kan guida dig till rätt padelracket så slipper du gissa dig fram om du är ny padelspelare och osäker inför ditt första köp.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.