Staffanstorp är den första kommunen som vill investera på kryptovalutor

Kommunen Staffanstorp vill ha möjlighet att kunna satsa på kryptomarknaden och nu ska denna fråga utredas. Kommer fler kommuner i Sverige också få upp ögonen för kryptovalutor nu när Staffanstorp bett om att få investera i den digitala valutan? Det var i en tjänsteskrivelse som kommundirektören började utreda om det är lagligt för Staffanstorp och kommuner att investera i kryptovalutor. 

Staffanstorp kommun har investerat i räntepapper och andra tillgångar med avkastning, men känner att de behöver skydda kommunens pengar i andra valutor eftersom inflationen stiger både högre och snabbare. Enligt Christian Sonesson som kommer från Moderaterna, är det han som har lagt fram detta förslag och att när uppdraget väl är färdigt kommer beslutet genomföras. De vill ta hand om invånarnas skattepengar och därför är detta av ett strategiskt engagemang. 

Christian Sonesson förklarade dessutom att de förmodligen kommer investera i fonder som är kopplad till en viss kryptovaluta och inte de direkta kryptovalutorna. De vill alltså fokusera på en riskspridning och bara placera en liten del av deras investeringskapital. Just nu har kommunen Staffanstorp runt 550 miljoner SEK i räntepapper och värdepapper, i t.ex. industriföretag i Sverige och fonder globalt. Christian Sonesson berättar även att han inte tror att Staffantorp kommer vara den första kommunen lär vara intresserade av kryptovalutor och att fler kommuner i Sverige också kommer vilja investera i kryptovalutor eller fonder som är kopplade till digitala valutor.

Kommer kryptovalutor bli allt vanligare?

Vi kan se att kryptovalutornas värde bara ökar i värde, även om det fortfarande är en väldigt hög prisförändring hela tiden och även om det handlar om högriskinvestering, finns det fler investerare som börjar investera i Bitcoin, Ethereum och andra digitala valutor. Det finns många olika Bitcoin ATMs i flera länder redan och det går att betala med kryptovalutor när man genomför olika tjänster på internet eller inom andra verksamheter. 

Idag finns det många handelsplattformar som erbjuder möjligheten att investera i digitala valutor. Bitcoin Era använder AI system som förutspår när det är bäst att köpa och sälja. Att använda sig av handelsplattformar kan vara ett enkelt system att investera i kryptovalutor då man själv inte behöver ha koll på hur marknaden går hela tiden. Kryptovalutor har en hög volatilitet och genomgår många prisförändringar hela tiden. Därför bör man lära sig mer om hur kryptovalutor fungerar innan man börjar investera och alltid investera pengar som du faktiskt har råd att förlora. Det går att läsa om kryptovalutor på många hemsidor och handelsplattformar där ute. 

Vi lär se ännu mer uppmärksamhet och popularitet på kryptovalutor och det betyder också att fler tjänster och verksamheter börjar erbjuda digitala valutor som betalningsmedel, eller om myndigheter ska införskaffa deras egna digitala valuta, och om den kommer vara kopplad till landets fiat valuta eller inte. Det vi kan göra är att se hur utvecklingen fortsätter framåt och vad som kommer ske. Vi har redan sett en enorm utveckling inom kryptovalutor och den lär förmodligen fortsätta framåt och vi lär se många förändringar på den ekonomiska marknaden.

About Andreas 627 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.