Givande möte med Commision Junction (cj.com)

Kom precis hem efter ett givande möte på Value Clicks nordenkontor i Stockholm. Där träffade jag Emil och Tomas som är publish managers på affiliate-nätverket Commision Junction.

Commision Junction är ett av de ledande affiliate-nätverken i världen, och rätat mig om jag har fel det största i USA. Deras närvaro i affiliate-branschen i Sverige är ganska så ny, men de är starka nog att ta en bra bit av kakan här.

En av CJs styrkor är just att det finns representerade på de flesta marknader, och att du som svensk publisher / affiliate har tillgång till många internationella företag också. Passar defintivt mig som driver sajter på flera olika språk.

Hur som helst, vi träffades helt enkelt för att se hur vi kan samarbeta. Emil på CJ tog initiativet, vilket visar på att det är ett annonsnätverk som satsar på nära samarbeten med deras publishers och att de ser potentialen i en publisher och inte tittar bara på nuvarande siffror. Något vi också diskuterade på detta möte, deras ”transparans” och personliga bemötande gör att de är en spelare att räkna med till skillnad från viss andra affiliate-nätverk (inga namn nämda).

Det var ett mycket intressant och givande möte och det var bra att få ett ansikte på de man pratari telefon och mailar med. Jag är övertygad om att vi får ett bra samarbete.

About Andreas 627 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

5 Comments

 1. Jag gillar också CJ mest av alla nätverk faktiskt. Till skillnad från andra nätverk med en del strul emellanåt och uteblivna ersättningar och andra tekniska problem så känns CJ klockrent, funkar prima. Schysst också att de jobbar annorlunda med personliga mötet. Tummen upp.

 2. Alltså jag var med om en underlig grej vad gäller Agent Interactive här om veckan.

  En medarbetare där kontaktar mig och säger sig ha bra program för min blogg.

  ”Var inne på din blogg och tror att några av våra program skulle passa bra på sidan.”

  Programmen som föreslås är försäljare av solglasögon, läckra smycken, ICA Kuriren med en handväska på köpet, ”Postfoto och många fler”.

  Direkt svarar jag på mailet för att fråga vilken blogg de syftar på, klart att Postfoto kan fungera men vilken annan blogg som jag driver är lämpade för dessa program börjar jag undra. Är det någon som bloggar i mitt namn? =)

  9 dagar sedan, ännu inget svar…

  Jag kan inte se detta som något annat än ett klantigt spam.

 3. Japp och det var det sista jag trodde om AI för jag hade fått uppfattningen om att de var grymt seriösa.

  Att sedan bara vägra svara på mitt mail känns också det lagom oseriöst, de kunde väl i alla fall bett om ursäkt och sagt att det var ett misstag och kollat in min blogg och kommit med någon annan programrekommendation istället. Men icke.

  Nu ska vi inte smutskasta AI för detta utan snarare är det väl just den personen som mailade mig som är lite spammig av sig av någon anledning.

Kommentarerna är stängda.