Företagarna för företagaren

Inlägget är skrivet i samarbete med Företagarna

En stor del av min identitet är entreprenören och företagaren. Som egenföretagare blir företagandet en så stor del av ditt liv, du är liksom mer en del av ditt jobb än vad du skulle vara om du hade en vanlig karriär och ett vanligt jobb. Det är så klart inte bara negativt, men det finns en del hel som är jobbigt och svårt med att vara företagare, och speciellt småföretagare där du kanske är ensam utan kollegor, partners eller anställda som kan ge stöd och hjälpa till med svåra frågor och situationer som uppstår i ditt företag och allt runt det.

Jag har haft möjligheten att jobba heltid med mitt företag de senaste 11 åren, och man kan verkligen säga att det gått upp och ner men jag har klarat alla utmaningar och gått ur dåliga perioder starkare och med mer kunskap som de negativa erfarenheterna gav. Men en viktig sak att nämna är att mycket hade inte varit möjligt utan kunskapen och det hjälp och stöd som affärspartners, redovisningskonsulter och företagsorganisationer som Företagarna har gett. I jobbiga tider tror jag det är viktigt att som egenföretagare lära sig och förstå att man inte behöver vara ensam. En enkel Googling på ditt problem så får du upp hundratals företagare som har haft samma problem och frågor som du har.

Organisationen Företagarna är förmodligen inget okänt för dig om du driver ett eget företag, men jag tänkte berätta lite om fördelarna med dem och varför jag tycker att det är viktigt och en bra idé att bli medlem hos dem. Speciellt som ny småföretagare.

  • De erbjuder en mängd medlemsförmåner, med allt från kostnadsfri juridiskrådgivning till bra rabatter på olika tjänster som du som företagare garanterat behöver och ändå kommer köpa.
  • Ju fler medlemmar en organisation som denna har desto mer kan de påverka och få fram förändringar och förbättringar för dig som företagare.
  • Det finns alltid någon i organisationen som kan svara på dina frågor om företagandet och de problem du har.
  • Stor möjlighet till att nätverka och få kontakt med andra företagare. Det ger dig möjligheten att prata om företagandets utmaningar och möjligheter med någon som är i samma situationoch faktiskt förstår.

Är du egenföretagare? Vad har varit din största utmaning? Kommentera gärna nedan.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.