Fördelar med att samla sina lån

Det finns många anledningar och orsaker till att människor har samlat på sig en del avbetalningar. Främst handlar det om krediter och lån, men kan även handla om vanliga delbetalningar via tjänster som t.ex. Qliro eller Klarna. När man tar ett lån eller en kredit är det lätt att man bara fokuserar på summan av vad tjänsten eller produkten kostar och på så sätt glömmer bort alla andra utgifter som kan tillkomma.

De utgifter som vi talar om är naturligtvis räntan. En ränta tillkommer nästan alltid när man tar en kredit eller ett lån och detsamma kan även gälla för vissa avbetalningar. Utöver räntan finns det oftast en effektiv ränta som även räknas in och förutom detta finns ibland administrativa kostnader. Dessa summor kanske inte ser så mycket ut för världen när man tittar på varje lån/kredit för sig, men ju fler man har, desto fler räntor och avgifter kommer man att behöva betala.

Ett mycket smart och välanvänt sätt att minska sina utgifter och krediter är genom att samla sina lån. Du har säkert hört om metoden tidigare och troligtvis även sett en del reklamer från banker och långivare. Att samla sina lån är idag väldigt enkelt och istället för flera fakturor och räntor har man istället bara en.

Hur samlar man sina lån?

För att kunna samla sina lån behöver man vända sig till en bank eller till en långivare. Man kan med fördel använda en lånförmedlare eller lånjämförelse som Låneförmedlarguiden.se där du får förslag från flera olika banker och långivare, medan du endast får svar från banken i fråga om du vänder dig direkt till en som du finner intressant. Eftersom vi lever i en digitaliserad värld så sker nästan alla låneansökningar online, vilket betyder att du behöver ha tillgång till en enhet med en internetuppkoppling för att göra processen så smidig som möjligt.

Att samla sina lån betyder egentligen inte att man klumpar ihop de lån man har till ett, åtminstone inte i praktiken. Det man gör är att man ansöker om ett nytt lån, där lånebeloppet går jämt ut med de resterande belopp på tidigare lån som man har kvar att betala av. I de flesta fall kan den nya banken hjälpa till med att lösa de lån som du har sedan tidigare, men du måste själv se till att du har ett kontonummer som pengarna ska betalas in till och att du har det exakta beloppet som är kvar att betala.

När du fyller i din ansökan om det nya lånet så glöm inte bort att fylla i att du planerar att lösa andra lån och krediter. Anledningen till detta är att det är betydligt enklare att få lånet beviljat, eftersom du visar för banken att du är villig att lösa de skulder du redan har och inte bara är ute efter att ta på dig ännu fler än i dagsläget. I många fall kan företagen vara mer ödmjuka även när det kommer till specifika krav och regler gällande deras belåning, men vanligast är att man ändå måste uppfylla de villkor som banken/lånegivaren har.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.