Padel

Padel, eller padeltennis som det heter är den just nu snabbaste växande sporten och jag tror inte en enda människa har missat alla de padelhallar som ploppar upp som svampar ur jorden över hela Sverige. Varenda ort, eller i alla fall nästan alla, har en Padelhall nu. Lätt överdrivet, men så känns det när man ser utvecklingen senaste året. Första padelhallen i Sverige byggdes 1998 men det är första under de senaste åren som det fullständigt exploderat i popularitet och i år har det verkligen blivit en folklig sport som spelas av Svenssons. Amatörer, entusiaster och proffs slåss om halltiderna som trots att det finns så många hallar, alltid verkar vara fullbokade.

Padel har länge varit en riktigt stor sport i Sydamerika och några europeiska länder som till exempel Portugal och Spanien men har som sagt nu verkligen tagit Svenskarna med storm.

Sverige är ett av medlemsländerna i internationella förbundet och i Sverige har vi Svenska padelförbundet.

Padel är en sport som lockat till sig många kändisar som valt att investera sina pengar i padelhallar och andra verksamheter kopplade till Padel. Det är också ett kvitto på att det finns något speciellt med sporten och är förmodligen något som hjälpt till att sprida sporten till ”vanliga svenskar”. Du kan ju till exempel spela i Zlatans padelhall, där han själv även dyker upp och spelar då och då.

Spela Padel

En av anledningarna till att padel har blivit en så stort sport är att den är en relativt enkel sport att spela. Tröskeln att komma igång är inte så stor. Oavsett ålder, kön eller fysiska förutsättningar så kan Padel vara en sport och ett träningsätt för dig. Det är en fantastisk del av sporten.

Sporten brukar förklaras som en blandning mellan tennis och squash.

Banans storlek är 10 x 20 meter och runt banan finns höga glasväggar som även får och kan användas i spelet.

 

About Andreas 627 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.