Ljudböcker

Jag älskar ljudböcker. Från att ha varit en person som läst typ 20 böcker i hela mitt liv så har jag de senaste åren lyssnat på minst 5 ljudböcker per månad, oftast fler.

Efter att ha testat alla appar på marknaden så har jag varit en trogen användare av Storytel som blev min favorit bland alla. Den fungerar riktigt bra tycker jag och priset är verkligen inget att gnälla om, speciellt inte när man läser mer än 5 böcker per månad.

För mig handlar nog mycket om tillgängligheten, att det är så lättillgängligt. Bara att logga in och börja lyssna. Så smidigt.

Jag har svårt att finna ro att sitta och läsa. Det handlar inte om att själva läsningen är ett problem, utan det handlar om att min hjärna inte riktigt kan hantera det. Jag är för rastlös och disträ. Med en ljudbok kan jag antingen sätta mig och blunda och slappna av, eller ha den på när jag motionerar. Älskar att ha ljudbok när jag promenerar.

Oftast tillåter även mitt jobb att ha ljudbok på under arbetsdagen och då blir det nästan en hel bok på en dag. Så en bra månad med mycket jobblyssning kan det bli närmare 20 böcker.

En fantastiskt bra sak med ljudboksapparna är att de pushar fram böcker som de traditonella bokaffärerna skulle gömma långt bak i bokhyllan. Har hittat så många bra böcker från mer okända författare tack vare det.

Storytel står också bakom Facebook-gruppen ”Snacka om ljudböcker” som är en riktigt bra grupp för att få rekommendationer till nya böcker att läsa. Tyvärr är det lite dålig stämning i gruppen ibland, vilket man kan tycka är konstigt i en som grupp men det är ändå mest positivt jag fått ut från den gruppen.

Vad tycker du on ljudböcker? Kommentera gärna nedan.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.