Bleka tänderna

Inlägget är skrivet i samarbete med bästtandblekning.se

Vita tänder och bra tandhygien tror jag de flesta människor ser som något att ströva efter, och nu pratar jag inte om Holmywoodleenden med tänder så vita att man vet att det till 100% inte är äkta och bara ser onaturligt och konstigt ut. Det lämnar jag åt kändisarna.

För min egen del handlar det främst om att få tänderna bara lite lite vitare efter all påverkan av mat och dryck som den fått av 30+ år i min mun, och rätt många av dessa år utan en tanke på någon munhygien utöver den dagliga tandborstningen som så klart utförts. Det har som sagt satt sina spår och att kalla mina tänder vita vore att ljuga, även om det inte är så pass illa att jag undviker att ge folk jag träffar ett stort leende.

Nuförtiden behöver man inte besöka en klinik för att få hjälp med att bleka tänderna utan man kan själv lätt göra tandblekning hemma i lugn och ro.

Här följer några tips för dig som vill testa på att bleka dina egna tänder hemma.

1. Jämför pris och funktioner.
Gå in på tandblekningsguider och jämför de olika leverantörerna av tandblekningskit.

2. Läs recensioner

Denna bransch drar tyvärr till sig många lurendrejare och det sälja tandblekningsproduktwr helt utan effekt. Så gå alltid in och läs vad personer som redan testat produkten säger om resultatet.

3. Ha inte för höga förväntningar

Resultatet är troligen inte lika bra efter första blekningen som du förväntade dig. Lägg förväntningarna lägre och utvärdera senare.

4. Gör rent tänderna innan

Se till att rengöra tänderna riktigt ordentligt innan du använder tandblekningen. Om du inte gör det påverkas resultat av blekningen negativt.

5. Var försiktig efter behandlingen

Tiden efter tandblekningsbehandlingen är det extra viktigt att du helt undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna.Tabdblekning leder oftast till att tänderna blir extra känsliga för värme och kyla.

6. Ej för rökare eller snusare

Som rökare eller snusare så bör du tänka på att tandblekningsmedel också påverkar den negativa effekt som tobak har för munhålan.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.