Skrämda barn

Inlägget är i samarbete med Partykungen

En av de bästa sakerna jag vet är att skrämma barn. Och halloween är ju ett perfekt tillfälle att göra just det.

För några år sen bad mina barn mig att göra lägenheten vi bodde i då till spökhus. Som en bana som de skulle gå igenom. Och jag sa så klart ja och shoppas rejält med roliga och läskiga prylar från Partykungen.

På halloween-kvällen så fick barnen gå iväg ett tag och spela tv-spel i ett rum medan jag under typ en timme dekorerade och förberedde ”spökhuset”. La till och med ut en kniv med fake blod för att höja effekten och äktheten.

Jag var riktig nöjd och såg fram mot gråtande barn som inte kunde sova den natten. Så jag satte på läskiga ljud på ett album på Spotify och gick och bjöd in barnen till årets skräckupplevelse. Och möttes då av förväntansfulla och lite oroliga barn.

Hur gick det då? Dog någon? Kissade någon på sig? Tårar? Tyvärr inte. Alla gav upp efter första ”stationen” på banan och en tonåring på besök blev upprörd för att jag hade lagt ut en kniv framför barnen.

I år blir det inget spökhus men vi har numera en treåring som älskar spöken och halloween så det blir en lite mer mjuk variant med halloweenfirande. Och snart är det dags att beställa året Halloween-kostymer från Partykungen. Jag gissar att treåringen kommer kommer välja en riktigt dyr dräkt (och läskig) och kanske lägger till en prinsessklänning och tiara.

Hur brukar du fira halloween? Ta dig en titt du också på Partykungens stora utbud av maskeraddräkter.

About Andreas 5206 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.