3 populära bettingsporter – så maximerar du spelandet

Är du en riktig sportfantast? Eller är du bara på jakt efter spänning i vardagen? Oavsett vilket kan betting vara något för dig. 

Betting har länge varit ett populärt fenomen – både i Sverige och runt om i världen. I Sverige är spelmarknaden dock olik hur den ser ut i många andra länder. Spellagen från 2019, tillsammans med de tillfälliga spelansvarsåtgärderna, har resulterat i en relativt hårt reglerad marknad. I dag behöver spelare anpassa sig efter de begränsningar som finns gällande bland annat insättningar, bonusar och speltid.

För möjligheten att maximera sin spelupplevelse, och sina potentiella vinster, väljer många att vända sig till spelbolag utan svensk licens, som inte omfattas av den svenska regleringen.

Hitta ett spelbolag som passar dig

När du ska välja spelbolag är det viktigt att vara medveten om de olika bolagens villkor. Här kan det vara en fördel att ha den svenska regleringen i åtanke. De spelare som väljer betting online utan svensk licens får exempelvis ta del av flertalet bonusar, samtidigt som de kan välja fritt hur mycket de vill satsa och hur länge de ska spela.

Svenska spelbolag har generellt sett större fokus på säkerhet. De behöver exempelvis vara anslutna till Spelpaus – en tjänst där du kan stänga av dig själv från all form av spel om pengar. Utländska spelbolag är inte anslutna till denna tjänst. Många spelbolag arbetar dock på andra sätt för att garantera ett hållbart spelande, men även du själv har ett ansvar i att spela säkert.

3 sporter att betta på

När du hittat ett spelbolag med villkor som passar dig är det dags att granska spelutbudet. Nedan hittar du tre av de mest populära bettingsporterna och hur du kan göra för att maximera ditt spelande på dem.

Fotboll

Fotboll är, som många känner till, en av världens absolut största sporter. Detta innebär att du kan hitta mängder av spel på mängder av ligor. Det stora utbudet är en av de största fördelarna med att betta på fotboll. Här kan du betta på allt från matchvinnare till antalet utdelade kort i en match.

Svenska spelbolag erbjuder ofta ett stort utbud av fotbollsmatcher att spela på. Dock är det vanligtvis de största ligorna som prioriteras högst. Vill du istället betta på någon av de mindre ligorna kan ett utländskt bettingbolag vara ett alternativ. Dessa tillhandahåller ofta fler spel på ligor utöver de största. Med ett större spelutbud ökar sannolikheten att hitta bättre odds.

Ishockey

Ishockey ses ofta som en av Sveriges nationalsporter. Många svenskar finner störst intresse i att spela på vår inhemska högstaliga – SHL. Världens största liga hittar vi dock på andra sidan Atlanten. I NHL spelar varje lag 82 matcher per säsong, utan eventuellt slutspel inräknat. Fler matcher innebär fler möjligheter att vinna, varför många prioriterar att spela på den nordamerikanska hockeyn. 

E-sport

Till skillnad från fotboll och ishockey har e-sporten vuxit sig starkare på senare år. Fördelen med att betta på e-sport är att den rymmer många olika spel, vilket gör att det finns något som kan intressera de flesta. 

Flertalet spelbolag har hakat på trenden och erbjuder nu mängder av odds på e-sport, medan andra halkat efter i utvecklingen. Är du sugen på att betta på e-sport är det därför extra viktigt att jämföra bolagens utbud.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.