Våga vara egen

Igår spenderade jag eftermiddagen på mässan Våga vara egen där Stockholm regionens alla UF-företag ställer ut. Jag hade ganska höga förhoppningar om att mötas av uppfinningsrikhet och innovativalösningar men det grusades rätt snabbt när man inser att en väldigt stor del har ägnat den senaste terminen till att starta ett företag som säljer hembakta bullar och kakor för 5 kr st. Det var enligt mig alldeles för många liknande företag. Mer ett tidsfördriv som ger lite extra slantar.

Med det säger jag inte att det inte fanns några framtidshopp. Det fann en hel del guldklimpar och många imponerande entreprenörer med mycket intressanta idéer. Jag pratade med i alla fall 10 företag som jag gillade och lämnade ut mitt visitkort  till ett antal företag.

Jag lyckades få till i alla fall 5 intervjuer men de flesta skulle maila över svaren efter mässans slut. Det hade ju fullt upp stackarna.

Något som slog mig var att ytterst får hade satsat på webben. Jag tror inte jag såg någon helt webb-baserad tjänst men däremot ett par webbshoppar. Min första fråga var självklart om de sålde något på webben och i nio fall av tio fick jag svaret nej. Med motiveringar som, ”Vår marknadsundersökning visade att ingen skulle köpa en sådan produkt på Internet” ”Vi har inte kunskapen eller kapitalet till att starta en webbshop”. Det är mycket synd tycker jag.

Med problematiken ovan erbjöd jag 3 företag att sponsra deras webbsatsning. Med allt från domännamn och webbhotel till design och butikslösning. Får se vart det kan leda.

Jag publicerar den första intervjun i morgon om jag får tag på personeran innan dess. Det var det mest intressanta företaget jag pratade med så det ska bli kul att visa upp.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.