10 verktyg alla hemmafixare borde ha i verktygslådan

Vad är det vettigt att du som snickrar och renoverar mycket hemma har i din verktygslåda? Vad bör den innehålla för att inga projekt hemma ska bli lidande? Det ska vi försöka reda ut i denna artikel så att du med bästa resultat kan slutföra fina hemmasnickarprojekt.

Skruvdragare

En skruvdragare är ett måste i var mans hem och är lite hjärtat i verktygslådan. Med en skruvdragare kommer du långt med de flesta projekt. De finns i olika prisklasser och styrkor men du kommer långt med en standardskruvdragare på 18-volt.

Borrmaskin

Borrmaskinen är något du med säkerhet kommer komma att ha behiv av som husägare. Ofta kan en skruvdragare också användas för viss borrning men för med bästa vän är borrmaskinen. Många använder skruvdragaren även för att borra, men ska du borra i hårdare material eller gör mer avancerad borrning så är en dedikerad borrmaskin som är anpassas för ändamålet.

Sågar

När det kommer till sågar så bör du alltid ha en fogsvans, en så kallad handsåg. Väldigt smidigt att jobba med när det kommer till snabba och mindra sågningar. En sticksåg och en bra cirkelsåg är också vettigt att ha och med dessa 3 löser du nästa alla situationer där en såg behövs för en hemmafixare.

Skruvmejslar

Skurevmejslar är nog en självklarhet hos de flesta men vi vill rekommendera att köpa in en skruvmejselkit där du får en mejsel för varje behov och i alla storlekar. Med ett kit får du också alla skrivmejslar samlade på ett ställe, och du slipper leta efter just den där skruvjemseln du behövde just nu. En situation som säkert alla kan känna igen sig i.

Hammare

Hammaren är helt klart en huvudperson i verktyglådan och ett måste i varje hem även om det är så att den bara används till att spika upp en tavla då och då.

Vattenpass

Om du vill undvika sneda byggprojekt så är vattenpasset din bästa vän och kontrollerar att det blir rakt där du vill att det ska vara rakt.

Insexnycklar

Ett set med insexnycklar är ett måste. Många butiker skickar med insexnycklar De flesta skickar numera med insexnyckel vid köp av till exemel möbler men för att vara på säkra sidan och ha tillgång till flera storlekar är det smart att ha ett set hemma.

Hoppas denna artikel har gett dig lite inspiration till vad du bör köpa hem till din verktygslåda.

About Andreas 5206 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.