5 tips för dig som ska nätdejta

Inlägget är skrivet i samarbete med Nätdejtingtips.se

De allra flesta tycker att dejting är lite pirrigt och när det gäller dejtingsidor är det svårt att veta hur man ska gå tillväga för att få seriösa svar. Har du bestämt dig för att nätdejta? Läs våra 5 tips först.

1. Var realistisk

Det finns gott om dejtingsidor och för att hitta rätt i djungeln är det realism som gäller i första hand. Googla runt och välj den mest seriösa dejtingsidan du kan hitta och registrera dig på den. Realismen gäller också innehåll på dig egen sida, men även i urvalet bland andras. En dejtingsida som matchar din information och dina preferenser med andras ökar möjligheten för ett lyckat resultat.

2. Var ärlig

Undvik att brodera ut sanningen med bilder på dig som du såg ut för 10 år sedan och fundera verkligen igenom vad du vill förmedla. Ärlighet är alltid bäst, även om profilbilden är det som i de allra flesta fall avgör om den som läser stannar till och läser mer eller går vidare till nästa profil.

3. Träffas på riktigt

Även om vi befinner oss mitt i en pandemi är det viktigt att inte fastna alltför länge i en fantasivärld där du och din potentiella dejt sms:ar och chattar i flera veckor utan att träffas. Ta steget fullt ut så snabbt som möjligt för att ta reda på om kemin fungerar även utanför chatten. Det går att träffas på en promenad i parken samtidigt som regler för avstånd följs, men det går lika bra att prata ansikte mot ansikte på Skype.

4. Seriösa samtalsämnen

Vill du dejta för att hitta kärleken eller för att flirta? Detta är frågan som avgör hur seriösa samtal du kan och vill inleda. Det är alltid bra att tänka igenom vad du vill ha svar på, men även vad din egen profil ska förmedla.

5. Specifik presentationen

Lägg ner lite extra tid på en intresseväckande presentation där du gärna får vara mer specifik än allmän. Älskar du till exempel att läsa böcker kan du gärna utveckla med de titlar som berör dig mest och varför.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.