Varför håller du på med sport?

Anders är en av mina kompisar som jag lärde känna från SEO-forum.se. Jag hängde väldigt mycket där på den tiden (bland mycket annat) och vi skrev nog lite till varandra eller kommentera varandras bloggar. Sedan så arrangerades forumträffar och då fick man möjlighet att träffa folk på riktigt.

Vi kom bra överens och sedan började vi umgås. Vi var ett gäng då som hittade på en massa kul saker. Det är en av de saker som varit riktigt roligt (och som fortfarande är) att man kan lära känna folk utan att träffa dem och sen faktiskt ”klicka” med dem när man träffas på riktigt.

Då i början så hjälpte jag Anders med planering av hans domänportfölj och det gick väl hyfsat för honom (min förtjänst alltså ;).

Han var ganska öppen då och jag ska se om han är lika öppen nu. Jag tänkte helt enkelt att jag skulle intervjua honom om vad han sysslar med nu för tiden.

Anders, vad fokusera du på i din business?

  • 100% sport… eller ja nästan 100% i alla fall.

 

Varför håller du på med sport?

  • För att det är riktigt roligt. Har drömt om att ägna mig åt något kopplat till sport. Märkte rätt så tidigt att jag inte skulle bli ett proffs, så då började jag att undersöka andra möjligheter. Jag pluggade Idrottsvetenskapliga programmet på Halmstad Högskola, läste Idrottspsykologi, Folkhälsovetenskap och Idrottspedagogik. Tänkte nog att jag skulle bli idrottspsykolog. Men utbildning är enbart teoretisk och du behövde studera utomlands för att komplettera och det fanns väldigt få arbetstillfällen då 2004 när jag tog examen.

 

Hur började det hela?

  • Det var 2008 och jag byggde en sajt för Fotbolls-VM 2010, mest för att jag ville testa. Det gick hyfsat bra och sedan var jag fast. Jag byggde en sajt för Fotbolls-EM och så köpte jag en hockey-VM-sajt. Idag kan få skryta om att dessa sajter är Sverige största mästerskapssajter, vilket jag är väldigt stolt över.

 

Största säger du, hur många besökare pratar vi om då? 

  • Under 2020 så räknar vi med att ha 7 miljoner besök totalt. Det har börjat ganska bra då vi redan under januari haft mer än 1 miljon besök.

 

Förutom mästerskapssajterna, vad är det för sajter ni jobbar med?

  • Ett tag nu så har vi jobba med att utveckla Hockeyresultat.se, en sajt som bevakar de största ligorna i världen. Vi fokuserar väldigt mycket på SHL, Hockeyallsvenskan & NHL. Vi har en kille som sitter i Nevada och sköter bevakningen av NHL, vilket är bra då det är rätt tidszon. Hockeyn tror vi väldigt mycket på och siktar högt med den sajten.

 

Låter som du lever ditt drömliv?

  • Både ja och nej. Det är säkert en hel del killar som önskat att det kunde säga till sin fru att det måste kolla på en match för jobbets skull. Men samtidigt så upphör jag att vara ett fan och kliver in i journalistrollen. Det har både sina för och nackdelar. Det är riktigt roligt att kunna komma åt att prata med andra sportjournalister, intervjua fotbolls- och hockeyspelare. Det är inte alltid heller enkelt att omvandla besöksantalet till intäkter heller.

 

Hur löser du det intäkterna då?

  • Det är mest spelbolag som är intresserade. Ofta vill de köra rent prestationsbaserat och då har försökt möta upp dem genom exempelvis att skriva speltips och liknande. Vi håller även på att jobba på sajter som är häften sport och hälften betting där Resultat.nu är ett exempel på en sådan ”hybrid”.

 

Hur menar du när du säger ”hybrid”?

  • Att det är en sportsajt, men mycket av innehållet är bettingrelaterat. Det är speltips, odds, topplistor av spelbolag med mera. Det är kanske 60% som är sport och resterande handlar och något med spel att göra. De övriga spelsajterna är mer än 90% sport så att ni har något att jämföra med. 

 

Vad är det som väntar härnäst?

  • I maj är det Hockey-VM i Schweiz och i juni startar Fotbolls-EM. Sedan är det massor med annan sport under året, men det är dessa två mästerskap som är de stora händelserna. Håller vi tummarna för att Sverige går långt i båda mästerskapen.

 

Lycka till med din satsning Anders!

About Andreas 604 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.