Proteinpulver för nybörjare

Det finns frågor som alla bör ställa sig innan de köper och använder någon form av kosttillskott. Fitnessvärlden är fylld med en stor mängd kosttillskott på marknaden som påstår sig göra olika saker som att öka idrottsprestationen, energin, hjälpa till med muskeluppbyggnad och vissa påstår sig till och med påskynda fettförbränningen! Alla dessa påståenden åt sidan, här är det första du bör veta om träningstillskott: De kan öka din förmåga att få muskler, styrka och förlora totalt kroppsfett, men det är bara om du håller bra kost och tränar regelbundet. Om de inte fungerade skulle så många gymfantaster och kroppsbyggare inte använda dem!

Även om kosttillskott kan vara ett användbart verktyg kan det vara svårt att hitta vilka kosttillskott som faktiskt är värda det och säkra på grund av alla olika typer och påståenden! Nedan tänkte vi reda ut lite mer specifikt om proteinpulver och nyttan med det.

För att välja rätt kosttillskott måste du veta vad du ska använda dem till – Vilka är dina träningsmål? Om du känner till ditt syfte att använda det och syftet med tillskottet kan du lättare avgöra vilket du kanske vill ge ett försök. Varje kosttillskott har olika syfte och effekt. Kosttillskott före träning, kosttillskott som du tar innan du tränar, är utformade för att hjälpa till med din prestation. Kosttillskott efter träning, kosttillskott som du tar efter träningen, är utformade för att hjälpa till att öka muskelåterhämtningen för att främja effektiv muskeltillväxt. Andra kosttillskott används som ett sätt att se till att din kropp får i sig tillräckligt med rätt näringsämnen för att främja en bättre kroppsfunktion. Så det beror verkligen på vad exakt du letar efter, är det att fylla en liten näringsbrist? Behöver du en ökning av prestationen eller återhämtningen?

Proteinpulver

Proteinpulver används för att öka muskeltillväxten, återhämtningen och öka proteinintaget.

När det gäller proteintillskott är detta det överlägset mest populära! Proteinpulver används för att hjälpa människor att få en tillräcklig mängd protein i sin kost för att hjälpa till att bygga upp, reparera och underhålla muskler. De bästa kvalitetsproteinkällorna kommer från hela livsmedel – kött, fågel och fisk. Även om du bör prioritera proteinintag fråb mat kan det vara praktiskt att ha proteinpulver de dagar du inte ätit tillräckligt eller haft ett högintensivt träningspass och behöver en extra proteinboost för optimal muskelåterhämtning.

Så främjar proteinpulver faktiskt muskeltillväxt? Forskning visar att jämfört med personer som bara lägger till extra kolhydrater i sin kost, hade de som tog ett proteinpulvertillskott något mer muskeltillväxt. Effekterna är dock mycket större för dem som inte får i sig tillräckligt med protein i sin kost. De som redan äter en proteinrik kost kommer att se en mindre betydande förändring.

En annan sak som avgör om ett proteinpulver är effektivt eller inte är själva proteinpulvret! Det finns olika sorters som vassle, kasein, soja, ärt med mera. Proteinkällan kombineras sedan med andra ingredienser för att förbättra smaken, konsistensen och för att förbättra återhämtningsegenskaperna. Det finns en rad olika proteinprodukter förutom rent proteinpulver så som till exempel proteinpannkakor, där Star Nutrition Protein Pancake är en god variant. Så valmöjligheterna är stora när det gäller att få i sig extra protein.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.