Gamla webbplatser med potential

Jag går ni igenom listan med webbplatser som går bra men som kan gå så mycket bättre med lite ändrigar. Bland dem ligger Blandade Klipp som en av de som skjutits åt sidan för annat. Det jag kan säga om att driva videocommunity är att det är väldigt svårt att faktiskt dra in några större pengar på det. Det jag däremot har lyckats med här ändå är att bygga en hyfsad trafikmaskin som jag måste bli bättre på att utnyttja till min fördel. Jag rankar mycket bra på viktiga nyckelord så som ”roliga klipp”, ”gratis musik” och ”videoklipp” på Google. Sökmotortrafik står för nästan 80% av den totala trafiken för denna webbplats. Problemet på denna webbplats är att besökarna inte gör mer än att titta på videoklipp på Blandade Klipp. Ytterst får laddar upp eget material och ännu färre skriver kommentarer till klippen.

Jag har lagt upp en plan för hur jag ska försöka ändra på denna negativa trend och den följer i tre steg:

1. Få webpplatsen omdesignad.
2. Göra det till ett tävlingscommunity där olika handlingar så som att ladda upp en video och kommentera ger poäng. Med poängen så har man chansen att vinna priser.
3. Utöka möjligheten till interaktion mellan medlemmarna. Sidan har ändå ett par hundra registrerade medlemmar och det enda sättet att kontakta någon nu är via ett PM-system. Forum blir det första steg till att förbättra det.

Med dessa förändringar hoppas jag öka värdet i Blandade Klipp, och i alla fall öka trafiken och så kanske inkomsterna kan öka i alla fall några procent.

För övrigt så har jag sedan sommaren 2007 utvecklat ett tiotal webbplatser som jag lagt ner både pengar och tid på som bara ligger och väntar. Jag ska försöka ta dem en och en nu och få ut tummer ur röven och faktiskt leverera. Efter mina två lite större releaser med Domainers och Toppbloggar så har jag fått känna på känslan av hur skönt det är att få ut något och få feedback. Så mer sådant.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.