Därför älskar jag badbalja för vuxna

Fördelarna med en badbalja för vuxna är många, om man jämför med ett traditionellt badkar. Jag har här listat varför jag tycker så mycket om att bada i en badbalja:

Maximal mysfaktor

Att bada är mysigt och mysfaktorn blir extra hög i en badbalja utformad för en vuxen. När man tänker tanken att hösten återkommande faller på, det klassiska scenariot att krypa ner i ett varmt bad, då vill man bara ha möjligheten att avnjuta det varma badet efter en dag på jobbet. Stunderna i badbaljan lär bli många, kanske en ny favoritstund.

Hög komfort

Badbaljan fylls snabbare med vatten upp till hakan än i ett traditionellt badkar, tack vare utformningen och måtten som är kortare längd men högre höjd, vilket känns som en mer optimal form för en vuxen person att bada i. Formen på badbaljan är även optimal ur ett förvaringsperspektiv då den inte tar stor plats på golvet i badrummet. Har man en duschhörna hemma och lite plats över så kanske badbaljan kan rymmas där. Designen är fin och enkel vilket gör att den passar in var som helst.

Bekväm sittställning 

Att sitta som man sitter i badbaljan, lätt hopkrupen, vilket kanske inte händer så ofta, gör att man kopplar av direkt. Positionen känns naturlig och mycket bekväm, ungefär som när man var liten. Fastän man sitter hopkrupen upplever man att det är gott om plats och inte trångt, utan leder till ytterligare avkoppling som ofta har en direkt positiv effekt på hälsan, lite som en extra bonus tack vare utformningen. Höjden på de mjukt välvda kanterna upptill har en perfekt rundad lutning. Det är bara att böja huvudet bakåt så får även nacken vila sig under tiden som du tar ett avkopplande bad i baljan.

Tar minimal plats

När man ska kliva ur badbaljan finns det två ergonomiska handtag att hålla sig i. Det finns små knoppar i botten som gör att man sitter bättre utan att kasa runt, de är även en fördel när man står upp. Stabiliteten är mycket bra och den är lätt att skölja ur och rengöra, samt lätt att flytta på om man vill ställa undan den ett tag. Det får då plats saker i den vilket även gör den till en bra förvaringsmöjlighet, en praktisk sak att ha hemma.

Lätt att flytta

Den är lätt att transportera hem och är sedan smidigt att flytta runt då den möjliggör för bad både inomhus och utomhus. Badandet kan bli en ny favoritstund i vuxen-badbaljan. Man får tillgång till härliga och bekväma bad året runt inne, när det är kallt ute – och varför inte ställa ut den om sommaren och testa ett avkopplande utomhusbad i sin egen trädgård. Lätt som en plätt eftersom den är så lätt att flytta.

Hållbar badbalja

Som helhet är denna badbalja en bra investering för framtida bad. En fantastisk balja för alla vuxna att koppla av i. Med en smidig tappkran längst ner vid botten av badbaljan åker vattnet ut när man har badat klart. Att välja badbaljan för vuxna är att välja att ta tid för avkoppling som gör gott för de allra flesta. När jag badar i min badbalja brukar jag antingen läsa spännande köpguider hos Letsbuyit eller lyssna på en bra ljudbok, beroende på vilket humör jag är på 🙂

Simma lugnt!

About Andreas 5188 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.