Sista tonerna

Inlägget är skrivet i samarbete med Lavendla

Som ung (relativt ung i alla fall) är det inte varje dag man tänker på döden och sin egna begravning, men jag tror att det som vuxen faktiskt inte är helt dumt att vara lite förberedd på vad som ska hända efter döden, och då menar jag för de anhöriga som ska hantera allt efter din död så som till exempel din begravning.

Jag har nyligen på ganska nära håll förlorat en alldeles för ung människa som hade många år kvar i livet. Döden kom plötsligt och oväntat och för de närmast anhöriga så behöver de hantera allt annat utöver sin sorg och chock.

Det finns begravningsrådgivare som kan stötta med allt detta kring begravning. En av dem heter Lavendla och de erbjuder begravningsrådgivning över internet och telefon för att underlätta för dig i din svåra tid när en närstående har gått bort. Då kan du smidigt hemifrån planera begravningen när det passar dig. Lavendla finns också lokalt på flera ställen, jag har själv Lavendla i Nyköping nära.

Lavendla erbjuder också en tjänst där du kan spara dina egna önskemål kring din framtida begravning i dera arkiv så att dina närstående lätt får veta dina önskemål, där lan du lätt logga in med BankID och till exempel välja vilken musik du vill ska spelas på din begravning.

Just musiken har jag själv fundera en del på och jag tror jag vill ha något lugnt och vackert men också något lite mer glatt och upplyftande som får folk att minnas något glatt från mitt liv och som kanske till och med får dem att dansa bland kyrkbänkarna. Begravningar får inte bara vara sorg, att försöka få fram glädjen i de roliga minnena är viktigt. Att våga hylla den döda med lycka och glädje över allt man fick dela med varandra.

Brukar du fundera något krig din egna död och begravning? Kommentera gärna nedan.

About Andreas 5189 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.