Matgrupper på Facebook

Ett av mina stora intressen i livet är mat och matlagning. Lagar mar varje dag hemma och försöker göra mer än att värma mamma Scans köttbullar och koka snabbmakaroner. Även om barnen älskar sådan mat.

Mitt mål för 2019 är att göra mitt matintresse till ett jobb och har påbörjat det lite smått genom att starta en Instagram som heter ”Jävlar vad gott” som ligger på 150 följare hittills så har en bit kvar där. Jag håller också på att få igång en YouTube-kanal, men har hittills bara gjort ett par test, för lite läskigt är det att stå framöver kameran.

En sak jag gör för att hitta inspiration är att följa matgrupper och sidor på Facebook och där är det tre grupper där jag är mest aktiv.

Köttkoma

En grupp med stor blandning på nivå på bilder och inlägg. Allt från fina köttbitar som Wagyu till folk som lägger upp bilder på att de tryckt i sig en burk Bullens pilsnerkorv. Trevligt community.

Sveriges gastronomer

Ofta högre nivå i denna grupp, och många som vill visa upp sina vackra matkreationer.

Sous vide Sverige

Sous vide är en av mina absoluta favorit sätt för matlagning. Så här är jag aktiv, men mest för att läsa. Mycket bra historik och guidning fär den som är nybörjare men även bra diskussioner för mer avancerade eller experimentell matlagning.

Har du några bra matgrupper på Facebook att rekommendera? Kommentera gärna nedan.

 

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.