Inkomstförsäkring

Inlägget är skrivet i samarbete med Inkomstförsäkring.se

För mig som är egenföretagare så har jag alltid tänkt att jag får klara mig själv, både i tuffa och bra tider. Men för några år sedan fick jag upp ögonen för att det faktiskt finns olika skydd för oss som egenföretagare också, så som till exempel inkomstförsäkring och A-kassa. Detta är fantastiskt och jag är personligen försäkrad med inkomstförsäkring via Försäkring Direkt och med i A-kassa Småa sedan 2017, det tog bara så där 14 år av egenföretagande innan jag kom på att det kan vara bra. Och i sådana här oroliga tider, med pandemi och oro i världen så är jag otroligt glad att det finns sådana här stöd, både för företagare och löntagare,  och att jag faktiskt tog tag i och styrde upp det för egen del.

En inkomstförsäkring är menat som ett skydd ifall du skulle bli arbetslös, eller i mitt fall om mitt bolag skulle gå i konkurs, din privaterkonomi blir skyddat på ett sätt och med en inkomstförsäkring täcker du upp mer av din förlorade inkomst än om du bara får aarbetslöshetsersättning från din a-kassa. Du får allt ut ersättning som ligger närmare den lön du hade som arbetande. Det är ju en otrolig trygghet att veta att inte hela livet rasar vid en tillfällig arbetslöshet. Det tror jag att alla kan hålla med om.

Så med detta inlägg vill jag väl egentligen mest trycka på att alla bör se över möjligheten till att skaffa en inkomstförsäkring, både företagare och löntagare, så att den där extra tryggheten finns där om den där dagen skulle komma.

Hur är du försäkrad vid en eventuell arbetslöshet? KOmmentera gärna nedan vad du har för inkomstförsäkring och om du vill rekommendera någon speciell.

 

 

About Andreas 825 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.