Fördelar med att samla lån och krediter

Visste du att du kan spara in många tusenlappar varje månad genom att samla små lån och krediter? När man samlar sina lån betyder detta att man tar ett helt nytt lån och betalar av alla små skulder som man har, för att istället bara betala ett månadsbelopp och en ränta. Att samla på sig små lån och krediter är idag mycket vanligt. Det kan t.ex. handla om en tv på avbetalning, en resa eller olika kreditkortsskulder. Alla dessa mindre skulder kan snabbt skapa ett berg av onödiga utgifter, som till och med kan bli så höga att de blir svåra att hantera och betala av.

I denna text har vi samlat fem anledningar och fördelar med att samla lån och krediter. Genom att göra på detta vis kan du i många fall sänka räntan väldigt mycket och dessutom få en bättre månadskostnad.

1. Lägre månadskostnad och ränta

Att sänka sina utgifter och kostnader är kanske den främsta anledningen till att människor väljer att samla sina lån och krediter. Du kan enkelt tjäna både hundralappar och tusenlappar genom att samla.

2. Slipp aviavgifter

Många människor glömmer bort att det oftast tillkommer en kostnad för varje avi som skickas ut. Detta kallas för en aviavgift och redovisas på din faktura varje månad. Har du många lån och krediter som kommer via posten betalar du en aviavgift för varje pappersfaktura. När du samlar dina lån behöver du bara betala en aviavgift och väljer du betalning utan faktura kan du få bort avgiften helt. En aviavgift brukar ligga någonstans runt 20-50 kronor.

3. En god kreditvärdighet

Att ha en bra kreditvärdighet är nödvändigt för att du ska kunna ta lån, ha ditt namn på ett abonnemang, skriva avtal om en lägenhet eller för att just ansöka om ett lån. Ju mer skulder och krediter du har i ditt namn, desto lägre blir din kreditvärdighet. Genom att samla dina lån visar du långivaren eller banken att du tar ansvar för din ekonomi och på lång sikt kan detta ge dig en betydligt högre kreditvärdighet i framtiden.

4. Mer pengar att njuta av

När du blir av med onödiga räntor, aviavgifter och månadskostnader kommer du att ha mer pengar att göra annat för. Du får på så sätt en större rörelsefrihet i din vardag och kan använda dina pengar till betydligt roligare saker. Pengarna som du tjänar in kan du också använda för att betala av ditt nya lån snabbare, för att på så sätt spara ännu mer.

5. Enklare att ha kontroll över ekonomin

Det kan snabbt bli förvirrande att behöva ha koll på många olika avier, fakturor och kostnader som dras med hjälp av autogiro. När du bara har ett lån behöver du bara hålla koll på just detta. Naturligtvis finns det troligtvis fakturor och andra utgifter som inte har någon koppling till ditt samlade lån, men du kommer fortfarande att ha det betydligt enklare i fråga om ordentlig överblick över din ekonomi och dina utgifter.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.