Gyros med hembakat grekiskt pitabröd

Denna Lördag serverar jag gyros med tillbehör och hembakat gyrospitabröd.

Fick chansen att testa den nya Bordskebabgrillen. Den får godkänt i betyg. Hade kanske önskat lite bättre effekt men det är riktigt smidigt att ha den på bordet och lätt skära mer kött.

GYROSMARINAD

1 dl olja
2 msk paprikakrydda
2 msk vitlökspulver
2 msk spiskummin
1 msk torkad timjan
2 tsk torkad oregano
1 kryddmått med kanel

Häll över köttet, stick ner din rena, vackra hand och börja kladda in det i köttet riktigt ordentligt.

GYROSBRÖDET (PITA)

Blir 6-8 stycken.

2 tsk torrjäst
1 tsk socker
3 dl vatten
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olivolja

1. Blanda jäst, socker och 1 dl av vattnet i en bunke. Låt det sedan stå ca 10 minuter.
2. Blanda mjöl och salt i en annan bunke och gör ett hål i mitten för att hälla ner jästblandningen, olja och resten av vattnet.
3. Ner med dina vackra, rena händer och börja knåda och fortsätt med det tills du är nöjd med din fina lilla deg.
4. Täck bunken och låta jäsa ca 1,5 timme.
5. Baka ut degen till 6-8 bollar beroende på vilken storlek du önskar och kavla dem platta. Nagga med gaffel och pensla på olja.
6. Grädda i ugnen på 225 grader 5 minuter och absolut inte mycket mer än så.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*