Chinese pork buns (fläskbullar)

Det här med att vika dumplings snyggt och bra var INTE min starka sida, men smaken var riktigt riktigt bra. Nästan förolämpande fula, men goda som sagt.

Detta är alltså mitt första försök till Chinese pork buns. Dumplingbulle med en fläsksmet i som jag har ångkokat.

DUMPLINGSDEGEN

2 dl vatten
1 tsk socker
1 tsk torrjäst
5 dl mjöl

Bland vatten, torrjäst och socker i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så att jästen aktiveras.

I en ny bunke häll i mjölet, häll sedan i jästblandningen långsamt, lite i taget medan du rör om.

I med dina rena, vackra händer och knåda till du känner dig nöjd med din lilla deg.

Täck över bunken och låt i jäsa 2 timmar.

Ta ut degen och knåda den lite för att få bort luftbubblor.

Dela degen på mitten, rulla ut degbitarna och dela upp i 6 bullar per bit.

Ta en bulle och tryck till så den blir platt.
Kavla sen ytterdelarna av plattan så att mittendelen behåller sin tjockhet.

Lägg i en matsked av fläsksmeten och vik ihop bullen (Sök på YouTube hur du gör för jag är uppenbarligen ingen bra lärare för just det)

Ångkoka fläskbullarna med det verktyg du har tillgängligt.

FLÄSKSMET

Salladslök finhackad
1 tsk ingefära
Fläskfärs
1 msk soya
1/4 tsk salt
1/4 tsk socker
1 msk oystersås
1 msk risvinäger
2 tsk majsstärkelse
2 msk sesamolja
1 dl vatten

Blanda i allt förutom vattnet i en bunke. Häll sedan i vattnet lite i taget medan du blandar smeten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*