Digital marknadsföring 2021

Inlägget är skrivet i samarbete med Våning18

Häromdagen upptäckte jag att det nästa år är 20 år sedan jag på riktigt började jobba med digital marknadsföring och då specifikt affiliatemarknadsföring och sökmotoroptimering (SEO).

Jag började tänka på det efter en tweet på Twitter som löd något i stilen med ”Minns du din första gång du använda en sökmotor?”. Jag började fundera och kom så fram till att det var 1995, då en klasskompis kom fram och viskade i skolan att han hade fått ”koden till internet”. Koden han hade var alltså webbadressen till AltaVista.com, vilket var en av de första sökmotorerna som användes av vanliga internetanvändare. Jag var bara 11 år här men minns väl hur det bara rasade in tankar och idéer på vilka möjligheter som fanns med detta så kallade Internet. I samma veva fick vi Internet hemma och jag började ganska snabbt lära mig att bygga hemsidor

På det sätt internet utvecklats de kommande åren så föll det ganska naturligt att börja tjäna pengar på Internet och efter att ha kört en del skumma amerikanska program där man fick betalt för att visa annonser och klicka på öppnade det svenska företaget Tradedoubler det första euroepiska affiliatenätverket i början av 2000-talet och jag var fast.

Jag har sedan dessa drivit tusentals webbplatser där jag främst använt sökmotorer och sökmotoroptimering för att driva trafik till dessa och sedan guida besökaren vidare till olika nätbutiker och kampanjer.

Man kan verkligen säga att jag varit med sedan denna bransch blev till och sett den otroliga utveckling till vad digital marknadsföring är idag.

En av de stora förändringarna är så klart den stora konkurrens som finns idag i sökmotorerna när fler och fler arbetar med att synas för sökord som de in få in kunder på. Fler och fler förstår hur viktigt det är med digital marknadsföring och att ha synlighet på olika sätt online, att ha en ordentlig och tydlig plan och utförande för sin närvaro på nätet.

Något som detta medfört är att det finns väldigt många företag som är experter på digital marknadsföring och de olika delarna av den med allt från SEO och Google Ads till social medier och influencermarketing, som hjälper företag med vägar till nya kunder. Ett av dessa företag är Våning 18 AB som är en snabbväxande digital byrå baserad i Halmstad. De har en tydlig inriktning främst mot e-handlare och har hjälpt många nätbutiker med deras digitala marknadsföring. Om det låter intressant för dig så kan du läsa mer om deras erbjudande och digital marknadsföring med Våning 18 här.

Hur jobbar ditt företag med digital marknadsföring? Berätta gärna i en kommentar nedan.

About Andreas 5180 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.