Hur började din resa?

Så länge jag kan minnas har jag drömt om att driva mitt egna företag och utveckla alla de idéer som konstant poppat upp i mitt huvud.

Jag kommer ihåg hur det hela började. Jag var runt 10-år gammal och kom på den briljanta idén att köpa saker billigt på auktioner och loppisar och sedan sälja det dyrare till släktingar och grannar. Detta visade sig vara riktigt lukrativt, i alla fall i en 10-årings mått. Jag satt upp en egen liten butik i mitt rum med säljdisk och allt. Sen delade jag ut flygblad till grannarna vilka glädjeligen kom förbi och sponsrade min kreativitet lite. De dagarna där försäljningen låg på topp var under släktmiddagar. Detta drygade ut veckopengen en hel del och man kan säga att jag levde livet genom att satsa mina pengar på godis och hockeybilder. Det var tider det.

Denna tid i mitt liv födde resten av mitt entreprenörskap och jag ångrar inte någonting. Att jag idag väljer att skriva om detta är för att jag alldeles nyligen stötte på ett videklipp som visar en intervju med den mycket framgångsrika Tyler Dikman. Titta på klippet och låt dig inspireras. Kommentera gärna och berätta din historia. Hur började din resa?

About Andreas 626 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

3 Comments

 1. Fascinerande klipp, kanske inte riktigt i klass med Chris Andersson, men helt klart fascinerande!

 2. Jag började som student. Studierna höll på att gå åt skogen och det var betydligt roligare att koda på nyhetsportalen än att plugga. CSN blev inkubator då jag halvstuderade samtidigt som jag kodade på nätterna. Efter ungefär ett år med nyhetsportalen samt ett par rese-sidor var jag såpass självförsörjande att jag tjänade lika mycket på mina siter som jag lånade i månaden av CSN. Alltså inget bekymmer att byta inkomstkälla.

  Den största motivationen för mig är att slippa jobba som anställd med allt vad det innebär;
  – fasta tider
  – chefer
  – andra tjänar pengar på mitt arbete
  – inte rätt nivå av ansvar
  – mindre bestämmanderätt över vad jag vill fokusera på

  Jag bryr mig inte så mycket om pengarna, det är viktigare för mig att ha friheten att göra det jag själv känner för. Det är nog viktigt att ha i åtanke att det inte är något ”fel” med att arbeta som anställd. Jag brukar säga att om mina grejer börjar gå dåligt så tar jag ett jobb på mcd för att kunna ta mig tillbaka igen.

  Personligen så tror jag att väldigt många av ”oss” misslyckas därför att de försöker så hårt. Deras främsta mål är att tjäna pengar, inte att ha kul. Det är inte fel att försöka tjäna pengar fast allting blir betydligt enklare om man inte har det kravet på sig.

 3. Tack för din kommentar Hjalmar.

  Det måste ha varit extremt skönt att gå från studíelån till att kunna betala studierna själv. Att komma till det första steget där man kan byta ut sin nuvarande inkomst från t.ex. en anställning till något man skapat själv är något stort.

  Som sagt handlar det om mycket mer än bara pengar, men det är också det som på något sätt ligger till grund till det hela. Men är den enda motivationen att bli rik så är man helt klart fel ute.

  Det handlar mycket om att ha rätt inställning och attityd och som jag så ofta påpekar till alla jag pratar med, att aldrig ge upp. Och med det som du säger. Måste jag ställa mig på McDonalds för att kunna bygga min framtid på sidan av det så gör jag mer än gärna det.

Kommentarerna är stängda.