Butter chicken i slow cooker

Denna smarriga lunch blev butter chicken ( utan smör, No butter chicken?) i slow cooker med hembakat naanbröd.

Första gången jag testar att laga butter chicken och på detta sätt i slow cooker så blir det ju väldigt lätt att göra.

Min fru slickade nästan av tallriken så jag antar att det blev godkänt.

BUTTER CHICKEN

1 kg kycklinglårfilé
1 burk kokosgrädde (köp sådan som faktiskt innehåller kokos)
1 tärnad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
0,5 tsk torkad ingefära
1 tsk gurkmeja
1 msk röd currypasta
1,5 dl tomatpuré
2 tsk curry
1 tsk salt
4 dl grädde

Lägg i kycklingen i slow cookern och blanda i alla ingredienser förutom grädden.

Sätt slow cookern på high och låt gå i 3-4 timmar (low 6-8 timmar). Lite innan servering så häller du i grädden och rör om.

NAANBRÖD

1,5 dl vatten (fingervarmt)
2 tsk torrjäst
2 tsk socker
4 dl mjöl
0,5 tsk salt
2 msk smält smör
2 msk matlagningsyoghurt

1. Häll i vatten, torrjäst och socker i en bunke. Låt stå 5-10 minuter och låt jästen aktiveras.
2. Häll i mjöl, salt, smör och yoghurt och stoppa ner din vackra, rena hand och börja knåda ihop degen.
3. Täck degen och låt jäsa ca 45 minuter.
4. Ta ut degen och dela upp i 4 bullar.
5. Kavla ut bollarna till plattor i önskad form.
6. Stek degen i smör på båda sidor på medelhög värme.

Tips: Supergott att pensla vitlökssmör på!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*