Attefall

En av de första sakerna vi bestämde när vi köpte detta hus var att vi ska bygga en pool med tillhörande poolhus. Det var till och med en av mäklarens säljargument ”trädgården är perfekt för poolbygge”, och det stämmer verkligen.

Mina tankar gick direkt till att vi ska bygga ett så kallat attefallshus då de passar i storlek, tänker mig ett hus på 25 kvm, och att det är en smidig process hela vägen från beställning till bygge, de finns ofta som moduler att köpa och hela paket där man får med allt.

Planen är att husets baksida ska vara vid tomtgränsen och att det ska vara ihopbyggt med ett staket eller plank mot vägen, så att huset även blir en del av insynsskyddet. Utanför och runt huset blir det en altan som är byggd längst marken och som även fortsätter runt poolen.

I attefalls-huset är tanken att vi ska ha mitt kontor men också möjligheter till övernattning för gäster, så det blir troligen byggt med något slags sovloft. Smidigt om man dessutom kan få till någon slags förråd eller förvaring i eller utanför huset där vi kan förvara allt som har med poolen att göra.

Ett företag som har ett brett sortiment av nyckelfärdiga attefallshus är Modulhus. De säljer hus på 25-30 kvm i flera modeller med många olika stilar och de är som sagt nyckelfärdiga och redo för en hantverkare att sätta ihop och färdigställa. Supersmidigt!

Modulhus har 3 olika prisnivåer per hus och det är Klimatskal, Nyckelfärdigt Flex och Nyckelfärdigt Fullutrustat. Därmed kan man välja nivå efter sitt egna behov och kunskap.

Min personliga favorit bland alla attefallshus från Modulhus är modellen Camilla. Det skulle verkligen passa in här hos oss i vår trädgård.

Nu får vi se när det passar in i vår renoveringsplan. Tyvärr låter min fru inte mig prioritera att bygga pool och allt kring det. Konstigt va? Men jag hoppas att det kan bli en verklighet i alla fall innan sommaren är slut men nästa på tur står nog ett badrum och bergvärme, så hopps vi pengar finns kvar till lite mer roliga saker sen.

Har du byggt ett attefallshus på din tomt? Var det smidigt och är du nöjd? Kommentera gärna nedan.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.