Resor är kul | Arbetslogg 2009-07-20

Resor är kul. Att arbeta med reseguider är också roligt. Speciellt när de går bra. Och de har de sannerligen gjort den senaste tiden.

Resebokningen är som jag tidigare skrivit nu på gång igen. Kodarna kodar som galningar nu när vi äntligen fått tag på ett par APIer med hjälp av Zanox. Resebokningen har redan väldigt bra trafik eftersom sajten med sitt skrala innehåll ändå rankar bra på termer så som billiga resor och boka resa. Så sajten drar in en 50 – 100 kr om dagen i alla fall om vi räknar i snitt. Och det på en tom sida vilket bör tyda på att besökarna kommer in på ”rätt” sökningar och är riktigt köpsugna.Häromdagen kom jag på ca 30 nya funktioner också för ökad användarvänlighet, men de flesta av dessa får vänta så att sajten snart blir lanserad.

Jag har tidigare tagit fram en sökmotor för sista minuten resor också, och den sajten har varit live i ett par månader men jag har ännu inte officiellt lansera den. Den ligger hur som helst på sista.nu. Utöver den så lanserar jag snart en ny version av den sökmotorn även på sistaminuten-resor.se och i den nya versionen så finns förutom Ving också Solresor med som resebyrå.

Gällande Dream Builders reseguider så ligger som kanske bekant där mycket fokus på tågresor, med sajten Biltåg som huvudsajt. Tyvärr kan jag inte säga att den konverterat särskilt bra hittils men nu börjar vi ta bra positioner på viktiga termer vilket säkert kan öka detta lite.

Jag är också väldigt glad över att många reseguider jag har har tagit första platsen på Google på resmålets namn. Det är i många fall inte de mest sökta resmålen men det ger ändå relativt bra trafik. Tråkigt nog gör jag inte av trafiken ännu, vilket är väldigt dumt. Med Resebokningen.se igång så blir det dock ändring på det.

Sen så har jag en fråga till er?

Du som driver en reseguide. skulle det vara intressant för dig att få upp en resesökmotor på din sajt från Resebokningen med intäktsdelning? Där alltså jag får en liten del av den provision som resebolagen ger dig via affiliate-nätverken? 

Jag kommer ta fram en WordPressplugin bland annat som lätt kan läggas till och anpassas för din sajt med sökningar på till exempel endast Grekland om du driver greklandsresor.se eller annan kanske en sajt om Kreta.

Utöver att drömma om resor så har jag idag också planerat 3 sajter inom shopping. Dessa sajter arbetar mot olika butikers APIer och product feeds och skapar en resurs där mängder av produkter blir sökbara och kategoriserade. Vårt mål är att underlätta för konsumenten och göra shoppingupplevelsen roligare och enklare. Det försöker vi göra genom att ta fram funktioner som inte butikerna själva har. Vi får väl se hur vi lyckas med det. Ett av projekten bygger endast på Traderas API, vilket man verkar kunna göra en del roligt med.

About Andreas 825 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.

5 Comments

 1. Kul att det verkar gå bra med resebokningen. Har du tänkt att utöka reseguiderna med fler stadsspecifika?

  Kan du inte förklara lite mer om resesökmotorn. Fattar inte riktig (kanske jag som är måndagstrött) men varför skulle jag inte bara använda en vanlig affliate lösning där jag får alla pengarna?

  • självklart är det fritt för dig att utveckla en egen sökmotor för att söka av resebolagen efter biljettpriser. Däremot är det många som inte har kunskapen eller resurserna för att kunna ta fram något sådant. Här kan de får en liten widget där deras besökare kan söka resor hos kanske 30 resebolag direkt på deras reseguide.

 2. Resor är kul, jag håller med dig 🙂 ..

  Jag har en uppsjö med bilder från asien från min backpackingresa som jag vill göra något av. Har även en del passande domäner.

  Snart kommer jag starta en guide för ett medelhavsland. Kanske ska vi kolla på din lösning då, sökmotorn alltså. Jag kontaktar dig när det blir aktuellt (2-3 månader).

  MVH Ohgren @ bloggy

 3. En smidig widget som du säger är helt klart intressant. Eftersom jag för närvarande inte satsar speciellt på resenischen själv skulle det vara guld. skulle jag satsa hade jag nog utvecklat eget för att få hela kakan själv men det bör absolut finnas en målgrupp för din idé. Men för att det ska bli lönsamt för dig krävs det väl lite administration kan jag tänka mig. Men man kan ju lösa sånt med utbetalning om någon kommer upp i 1000 kr och enbart betala ut till f-skattare som får fakturera enligt kontobalansen de har tillgång till eller nåt i den stilen. I alla fall, jag skulle lätt lägga upp widgeten på mina resesajter i dagsläget.

Kommentarerna är stängda.