Lediga lägenheter

Inlägget är skrivet i samarbete ledigalagenheter.org

Jag är en person som flyttat väldigt många gånger i mitt vuxna liv. Jag har bott på 7 orter sedan jag flyttade hemifrån. Hägersten, Nynäshamn, Göteborg, Örebro, Nyköping, Katrineholm och nu har jag slagit mig till ro i lilla Björkvik. Nu hoppas jag att jag flyttat för sista gången. I alla fall på en 10 år eller så.

En sak som alltid har varit en utmaning är att hitta en lägenhet med förstahandskontrakt. Svårast är det så klart i de stora städerna som Stockholm och Göteborg, men även på de mindre orterna så har det inte varit det lättaste att hitta en ledig lägenhet som passar. Nyproduktioner har nästa alltid varit tillgänglig men med hyror på typ 15000+ kr i månaden så har det aldrig varit aktuellt för mig att hyra en sådan lägenhet. Det är inte så många som ensam kan lägga sådana pengar på sitt boende per månad.

När jag flyttade till Göteborg 2012 så var det den hyresmarknad som var svårast att ta sig ib på och hitta en vettig lägenhet med förstahandskontrakt, jag hade verkligen behövt en bra guide och lista över hyresvärdar att kontakta. Ser nästan dagligen folk som sociala medier som slänger ur sig att de söker lägenhet i Göteborg för att de fått nytt jobb eller att de ska börja studera där, och de skulle nog önska de hade samma sak.

Sajten Ledigalägenheter.org är en sådan resurs, och de har till exempel listor med hyresvärdar i Göteborg och andra orter i Västra Götaland. Där är det bara att surfa in, leta upp listan och börja kontakta hyresvärdar på den ort där du söker en lägenhet. Vissa hyresbolag har kösystem men vissa, ofta mindre hyresvärdar, erbjuder dig en lägenhet direkt om de har en lägenhet ledig och du uppfyller deras krav på hyresgäster. Så det handlar mycket om att anstränga sig, jaga på hyresbolagen och faktiskt ha lite tur så sitter du snart där i din drömlägenhet och njuter.

Vad har du för erfarenhet av lägenhetsjakt? Kommentera gärna din upplevelse nedan.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.