VPN – för din säkerhet och integritet

Jag är en person som har varit uppkopplad på internet hemma och på jobb sedan 1995. Det ger rätt många år på webben, hela 24 år, och med det kommer också en hel del otrevliga upplevelser gällande min säkerhet och min integritet vad gäller det jag gör på Internet.

Sedan många år tillbaka använder jag mig av VPN för att skydda mig när jag är online. Främst för mitt företagande, men också för mitt privata användande.

Vad är då en VPN?

En VPN, som är en förkortning av Virtual Private Network (virtuellt privat nätverk på svenska), är en tjänst som låter dig ansluta till Internet säkert och privat. Det görs genom att köra din uppkoppling genom olika servrar runt om i världen och därmed dölja spåren av dina handlingar online. Säker och privat surf på internet helt enkelt.

När det gäller mitt privata användande så finns det fler fördelar för mig än just säkerheten och privacyn. Även om det är den främsta anledningen.VPNen ger mig också tillgång till tjänster och utbud på webbtjänster som man måste bo i ett visst land för att få tillgång till. Detta genom att det går att ställa in vilket land man vill koppla upp igenom och då får man en IP tilldelad från det landet. Ett exempel är att kunna få tillgång till Netflix, eller andra streamingtjänsters utbud av serier och filmer i ett annat land. Man lurar helt enkelt tjänsten att man befinner sig i landet man valt.

Personligen använder jag NordVPN som jag är väldigt nöjd med. Det kommer ofta ut med riktigt bra erbjudanden som är trevliga för plånboken. Jag hittade dit via jämförelsesajten  Vpnportalen som har en riktigt tydlig information och jämförelse tillsammans med artiklar och guider för ditt VPN-användande. Som du vet om du läst denna blogg ett tag är att jag är en prisjämförare och inte köpet något innan jag jämfört och sett var jag får den bästa dealen.

Använder du dig av VPN? Vad är din främsta anledning, är det säkerhet och privatliv eller är det för nöjet? Lämna gärna en kommentar.

About Andreas 5202 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.