Dejting på nätet

Inlägget är skrivet i samarbete med Dejtingplatsen.se

Det här med nätdejting var längesedan det var aktuellt för mig. Jag har varit ihop med min fru i 8 år snart. Vi träffades dock på nätet. Men inte på en dejtingsajt utan på Twitter.

Men innan jag träffade min fru så hade jag ett nätdejtingår och med många både roliga och sorgliga historier. På den tiden använde jag främst HappyPancake.

Jag tänkte dela med mig av en rätt tråkig dejtinghistoria som handlar om när jag blev catfishad.

Via HappyPancake träffade jag en tjej som jag blev superkär i redan innan vi hade träffats.

Vi pratade varje dag i flera månader, både i telefon och online och hon visade samma känslor mot mig som jag mot henne. Det kändes verkligen som äkta kärlek.

Under denna period så dök det upp en del konstiga saker. Vi var ju vänner på Facebook och där kan man ju se en del kopplingar till saker, till exempel arbetsplatser, skolor och föreningar och intressen. Det fick mig att googla och jag hittade massor saker om henne som inte stämde överens med det hon sa. Bland annat att de flesta bilder hon skickat inte var på henne utan på någon annan, att hon fortfarande var ihop med sitt ex och att hon var väldigt duktig inom en sport vilket hade uppmärksammats i tidningar och sociala medier.

Hon nekade till allt detta, och påstod att det var en kvinna med samma namn som det handlade om. Kändes mig fortfarande osäker och chockad men var förblindad av kärleken så jag fortsatte med vår relation.

När vi skulle ses första gången så hörde hon av sig i sista stund och sa att hon inte kunde komma för att hennes ex skurit sönder däcken på hennes bil. Jag förstod då att hon ljög så klart men låtsades som ingenting. Efter det dök fler konstiga och sjuka saker upp men nu bestämde jag mig för att spela med och vi bokade en ny dag att ses några veckor framåt. Då kom ännu en ursäkt och det blev inget.

Jag kände mig krossad och bedragen så jag bestämde mig för att åka ner till Skåne där hon bor och ringa på dörren. För jag visste va hon bodde och hon hade upprepade gånger sagt att hon skulle älska om jag kom dit och överraskade henne. Så jag tog flyget ner och åkte till den ort utanför Malmö där hon bor och ringde på porttelefonen, fick inget svar så jag lämnade för att gå tillbaka en stund senare. Jag hade en fin bukett blommor med mig för jag hade ändå hoppet om att reda ut allt. För jag var ändå kär som tusan i henne, den hon var bakom fasaden. Och när jag närmar mig hennes hem så möter jag henne hand i hand med vad hon kallade sitt ex. Chockad går jag förbi och tar upp telefonen och skriver något i stil med ”Kände du inte igen mig?”. Efter lite bortförklaringar så blockas jag på Facebook och telefon.

Jag blev så klart ledsen men kände att jag kunde gå vidare nu. Det var sorgligt för tror verkligen det hade kunnat bli något, utan lögnerna, om hon bara hade erkänt och förklarat första gången.

Se här jag ingenting från henne på flera månader. Sen träffar jag en annan tjej. Då kommer ett sms ”Så det vi hade betydde ingenting?”

Jag hoppas att jag inte avskräckt dig helt från dejting med min historia. Om du är sugen på att jämföra de olika dejtingsajterna klicka dig in på Dejtingplatsen.se nu.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.