Vi har testat och listat de bästa matkassarna i Sverige

Har du funderat på att testa matkasse, eller är du bara väldigt less på att besöka matbutiken flera dagar i veckan och inte veta vad du ska laga till middag? Då är den här texten för dig!

Att köpa matkasse är något som blir mer och mer populärt. Det är inte så konstigt när man upptäcker hur bekvämt och praktiskt det är, samt vilken god mat man börjar laga. Men eftersom det också blir mer och mer populärt, finns fler företag och fler sorters kassar att välja på. Hur ska du veta vilken som är den bästa matkassen?

De mest populära är:

  • Linas matkasse
  • Middagsfrid
  • HelloFresh

Anledningarna till att börja med matkasse kan vara många eller olika från person till person. Du kanske är less på att laga din trötta spaghetti och köttfärssås varje vecka, saknar inspiration eller har en familj som gnäller på din matlagning. Eller så har du lite problem med framförhållningen och behöver handla var och varannan dag i mataffären, något som både tar upp mycket av din fritid och gör att du köper med mer saker än tänkt. Många vittnar om att matkassar har hjälpt dem sänka sina matkostnader, eftersom de inte småhandlar eller spontanhandlar av hunger efter jobbet. 

Det finns olika matkassar med olika upplägg och utifrån olika typer av kosthållning. Du kan välja hur många kvällar i veckan du vill ha recept för, hur många portioner som ska tillagas och om du har några kostpreferenser. Idag kan du hitta matkassar som är vegetariska, veganska, ekologiska, LCHF eller glutenfria, för att nämna några. Många företag erbjuder också specifika kassar, som asiatiska, husman eller en blandning. Det är perfekt för dig som vill lära dig att laga nya maträtter, och ännu mer perfekt för dig som kanske vill testa på en ny kosthållning. Du kanske vill bli vegetarian men inte vet hur man lagar vegetarisk mat. Då är den vegetariska kassen perfekt. Dessutom erbjuder många företag olika storlekar på kasse, anpassat för t.ex. familj, singelhushåll eller sambohushåll. 

Tänk så smidigt när lastbilen med din matkasse kommer under söndagen. Du är hemma och redo för en ny vecka. Måndagen passerar på jobbet och när det är dags att åka hem slipper du stressen kring att bestämma middag, eventuellt handla och behöva skynda för att komma hem så fort som möjligt. Ett litet tips är såklart att beställa så du får några portioner extra. Då har du matlådor klart och planerat inför jobbveckan också och du sparar pengar genom att du inte behöver köpa lunch ute. 

About Andreas 627 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.