Tips när du ska hyra bil

Det spelar ingen roll vilken typ av resenär du är. Ingen gillar att betala mer för en hyrbil än vad som är absolut nödvändigt.

Efter att ha hyrt många bilar under min resor genom åren del jag i denna artikel med mig av mina bästa tips för att hitta biluthyrningserbjudanden och undvika fallgropar under processen.

Boka den minsta hyrbilen

Det sägs att biluthyrningsföretag har mestadels mellanstora bilar på parkeringen eftersom de flesta förare föredrar större bilar. Detta innebär att du i teorin kan få en uppgradering (på egen risk) om du bokar den minsta bilen. Detta kan vara anledningen till att kompakt- och standardbilar ofta bara lite dyrare per dag högre än ekonomibilar (den lägsta klassen).

Men logiken säger att den minsta (billigaste) bilen du kan hantera i slutändan sparar pengar oavsett om du får en uppgradering eller inte. Jag brukar betala lite extra för en bil i högre klass om det är vettigt, men många människor chansar på uppgraderingen och lyckas.

Avvisa försäkringen

Det vill säga tacka nej om du inte har en biluthyrningsförsäkring på annat håll. Kontrollera ditt kreditkort och din reseförsäkring för att verifiera om du har eller inte har en hyrbilsförsäkring för att undvika en onödig försäkring vid upphämtningen.

Undvik flygplatsavgifter

Flygplatsskatt läggs ofta till på flygplatsavgifterna för biluthyrning. Det kan vara billigare att ta en gratis hotellbuss till ett närliggande hotell och hyra en bil där. Beroende på hur lång din vistelse är kan det vara värt att betala kostnaden för en taxi om det inte finns någon hotellpendel.

Glöm inte att fylla på tanken

I brådskan att hinna med ett flyg är det lätt att glömma att fylla på hyrbilens bensintank. Glöm inte det. Du kommer att få betala dubbelt så mycket av biluthyrningsföretaget, om inte mer.

Läs det finstilta

Leta efter dolda avgifter. Och om de försöker sälja dig en uppgradering vid disken, skatter på den ”gratis” uppgraderingen är inte alltid exakt gratis. Se till att kontrollera vilka skador som har noterats på bilen redan i pappersarbetet, om du inte själv ansvarar för att notera dem.

Boka tidigt

Priserna på hyrbilar tenderar att stiga närmare resedatumet. Lås in ett avbokningsbart pris så snart dina resedatum är bekräftade. Kontrollera sedan priserna då och då för att se om du kan få ett bättre pris.

Jämför hyrbil online

Kunskap är makt, så det lönar sig att jämföra priser på nätet.

About Andreas 5209 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.