Jämför kreditkort

Inlägget är skrivet i samarbete med Kreditkortproffsen.se

Som du som läsare av denna blogg vet är att jag är en man som jämför allt. Det är viktigt för mig. Inga köp eller beslut tas utan en jämförelse av leverantörer eller butiker och deras tjänster eller produkter. Detta gäller även ekonomitjänster som till exempel sparande, lån och kreditkort. Jag gjorde noggranna jämförelse inför val av kreditkort och för mig föll valet på American express som huvudkort.

Vad är ett kreditkort och vem är det för?

Ett kreditkort är ett kort som du tar av ett kreditkortsföretag. På detta kort har du blivit beviljad ett lån innan dess att du är i behov av det. Du får en så kallad kreditgräns, det innebär att du inte behöver ha pengar på kortet för att du ska kunna handla med det. Istället kan du handla även om du har 0 kronor på kortet, man laddar sällan kreditkort med pengar utan de är allt som oftast tomma. Istället fungerar det så att du handlar det du vill ha idag och betalar när fakturan kommer. Många väljer att ta ett kreditkort då detta är en trygghet, om man hamnar i en situation där man inte har pengar men verkligen är i behov av det kan man använda sig av kreditkortet och betala senare. Detta kan ta dig ur många kniviga situationer.

Det är även bra när det kommer oväntade kostnader som man inte har ekonomi för, då kan man betala dem direkt. Det finns många olika kreditkortsföretag att välja mellan, det som är gemensamt för de allra flesta är dock att du kan välja att betala hela beloppet direkt när det kommer, detta är oftast helt räntefritt, men du kan även välja att dela upp din betalning och betala i flera omgångar. Om du därför behöver använda ditt kreditkort till någonting som du inte har råd med och som du vet att du inte kommer att ha råd med inom nästa månad så kan du dela upp betalningarna och på så sätt betala det ändå. När man delar upp betalningarna tillkommer det ofta ränta vilka man ska vara beredd på. Hur mycket räntan ligger på beror på företaget och det är bra om man läser igenom alla regler och villkor innan dess att man tar ett kreditkort, det är viktigt att du vet vad som gäller helt enkelt.

Genom att ha ett kreditkort kan man få många olika fördelar, du kan som exempel få billigare flygresor och ta del av många andra erbjudanden. En del kreditföretag ger dig en viss procent på allt det du handlar via dem. Om du därefter väljer att betala tillbaka i tid kommer du därför att tjäna pengar på att använda dig av ditt kreditkort. En del människor vill betala alla utgifter under samma dag på månaden, detta gör de oftast för att de vill ha bättre översikt på ekonomin och vad pengarna används till, en fördel är då att använda sig av ett kreditkort. Då kommer du att få en faktura när du ska betala alla dina utgifter och du ser vad du har använt pengarna till. Om du betalar tillbaka hela beloppet direkt blir det inte heller några andra avgifter och du kan till och med få cash back. Det och det faktum att detta kort kan rädda dig ur många situationer och ser till att du alltid har en ekonomisk trygghet med dig även när du inte har pengar på ditt konto är anledningarna till att även du bör överväga att skaffa ett kreditkort.

En jämförelsesajt där du kan jämföra kreditkort är Kreditkortproffsen.se. De har en tydlig, informativ och lättanvänd jämförelse som gör det lätt att välja det kreditkort som passar just dig. Mitt tips till dig är jämför kreditkort och ta inte första bästa erbjudande.

About Andreas 5203 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.