Terapi via mobilen?

Inlägget är skrivet i samarbete med Mindler.se

Senaste åren har vi sett fler och fler digitala vårdcentraler dyka upp online, där du via din telefon kan träffa en läkare och få snabb hjälp och slippa gå till en vårdcentral och sitta bland andra sjuka i ett väntrum. Det finns så klart både fördelar och nackdelar med detta och alla sjukdomar går inte att lösa via ett videosamtal.

En del av dessa har nu också börjat erbjuda terapi med psykolog online där du smidigt och hemma i din trygga zon kan få terapisamtal via din mobil eller dator. Ett företag som jag fått upp ögonen för som erbjuder just detta är Mindler, som är en tjänst för dig som vill träffa en psykolog via videosamtal i mobilen.

Jag har personligen precis börjat gå till en psykolog, för första gången i mitt liv,och jag vet hur stort steget är till att ta kontakten och faktiskt ta sig till mottagningen för sin terapisession. För mig tog det senast en månad från beslut till att samtalet gjordes. När man har det jobbigt så kan en sån sak bli mycket större än vad det är. Och där ser jag en av de största fördelarna med en tjänst som Mindler. Ytterligare fördelar med tjänsten Mindler är:

  • Du behöver inte vänta i flera månader för att få en tid hos en psykolog på din vårdcentral. Du får en garanterad tid inom 24 timmar.
  • Tjänsten är ansluten till landstinget och kostar därför 100 kronor per besök. Vilket är ett överkomligt pris jämfört med många privata psykologer.
  • Högkostnadsskyddet gäller.

Jag tycker som sagt det är fantastiskt med en tjänst som sänker trösklarna för psykologbesök, de gör något som blir tillgängligt för alla. Även när det kommer till priset.

Skulle du kunna tänka dig att terapi via videosamtal? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan.

About Andreas 5202 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.