Jag älskar rabatter

Det är något med rabatter och att spara, eller snarare undvika att spendera pengar, som får att gå igång. Pengar har aldrig varit ett direkt problem, och just nu är både jag och min fru höginkomsttagare, ändå är jag extremt noga med vad jag köper och var, om jag har möjligheten att jämföra.

Jag har en viktig regel gällande jakt på rabatt. Och det är: Tid är värt mer än pengar.

Det betyder alltså att det inte på något sätt är värt att till exempel åka runt i flera butiker och slösa sin tid för att spara några kronor här och där. Det är en av anledningar till att jag älskar att handla online i nätbutiker.

Det går snabbt, är tydligt vad du får och möjligheten att snabb jämföra priset finns lättillgängligt.

Så prisjämförelse är steg ett i min jakt på rabatt. Där får jag också möjlighet att snabbt se om det jag söker är på rea just nu i något nätbutik.

Som jag skrev i ett blogginlägg förra veckan så har jag ett upplägg där jag använder kreditkort med bonus för allt jag handlar. Det betyder dels att jag får rabatt på resor men också att jag sparar tillräckligt med poäng för att resa gratis nästan var jag vill världen två gånger per år. Varje spenderad krona ger något tillbaka.

Sedan är jag alltid med i nätbutiker kundklubbar. Om man är ny kund får man nästa alltid en rabatt och är man lojal kund så finns det tex kundklubbar som CDON har där du får återbäring på allt. Cdon är ett ställe jag handlar mycket på. De har ”allt” och ofta till relativt bra priser. Genom deras kundklubb får jag varje år riktig bra cashback.

Nästa steg i rabattjakten är att jag använder så kallade cashbacksajter där man genom att klicka på butikerna länk via dem får en viss procent tillbaka. Det kan tyckas vara småpengar men blir snabbt stora summor tillbaka til exmepel i julhandeln och liknande.

Jag använder cashbacksajten MyBonus och eftersom jag som dem arbetar med affiliatemarknadsföring så förstår jag deras koncept, det betyder att jag i vissa fall också kan handla via mina egna sajter och affiliatelänkar och få ännu mer pengar tillbaka, skillnaden är då att mitt företag tjänst pengarna och inte jag privat.

Vad är ditt bästa rabattips?

 

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.