Sous vide-experiment: Oxlägg

Min absoluta favoritmaskin i köket är helt klart Sous vide-staven. Framförallt kött blir helt perfekt i sous vide. Om du ätit en oxfile som gått i sous vide såvill du inte äta en tillagad på något annat sätt.
Jag älskar att experimentera med olika köttdelar och har denna gång kört oxlägg. Oxlägg är ju en relativt billig köttdetalj så kändes inte som man riskerade så mycket vid ett misslyckande. Misslyckanden med sous vide har jag dock inte upplevt ännu.

Jag gjorde två olika bitar. De ena med olja, soja, torkad vitlök, silverlök, salt och peppar. Vakuumpackat. Otrolig smak och vinnaren av de två.

Den andra med rosmarin, torkad vitlök, silverlök, salt och peppar. Vakuumpackat. Också väldigt god med tydlig smak av rosmarin.

De har gått i sous vide 36 timmar på 68,5 grader. Köttet blir helt otroligt fint och faller av benet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*