Min vecka i Falkenberg

Nu sitter jag på tåget hem efter att ha spenderat nästan en hel vecka i Falkenberg. Som jag nämnt tidigare så har jag varit här nere vid Sveriges baksida och haft en liten minikonferans kombinerat med semester tillsammans med affärspartner Jakob Naredi.

I måndags morse så tog alltså jag och Jakob x2000 ned till Falkenberg där han har ett semesterhus. När vi kom fram så började vi med att åka en sväng till Ullared för att besöka det mytomspunna och gigantiska varuhuset Gekås. Lågprisbutiker i mängder (förutom det stora varuhuset) och bara att vara där var en upplevelse även fast jag trodde det skulle vara steget vassare än vad det var.

Som entreprenör är det alltid intressant att se människor köpbeteenden och köpvanor och hur butikerna utnyttjar det.

Resten av måndagen spenderad vi till att planera veckans arbete och med att fixa fram en riktig superduper grillmiddag. Gott blev det men inte så mycket arbete gjort den kvällen.

Under tisdagen blev det mest arbete men också en del avbrott för grillning igen, vilket blev ett stående inslag under hela veckan, och en cykeltur ned till havet för en uppfriskande promenad vid havet.

Onsdagen var extremt aktiv både vad gäller arbete och fritidsaktiviteter. Vi gick upp vid tiotiden och började arbeta lite smått med buggtestning av Priskraft vilken var extremt framgångsrik, givande och intressant.

Innan middagen tog vi ett avbrott för att spela lite fotboll, tyvärr fick vi inte ihop något lag men Jakob och jag uppfann lite tävlingsmoment med bollen så det blev riktigt roligt roligt. Nästan som en lite kick-off 🙂

Middagen bestod återigen av en trevlig grillning som fick in oss i en riktigt paltkoma men som tur var kom Jakobs grekiska kusiner på besök och fick med oss att spela lite Boule. Det var första gången jag spelade men eftersom att man har en viss bollkontroll så var det inte en speciellt svår sport(?). När det blev för mörkt för att se bollen gav vi upp. En extremt rolig kväll men kan ni svara på denna fråga? Varför ska man ha så svårt att prata engelska när man pratar med utländska människor? Jag har bra betyg i engelska och skriver det dagligen och hör det dagligen men när jag ska prata så stammar jag fram en massa dravel. Underligt det där. Jag behöver nog bo utomlands ett tag och prata mycket engelska.

När vi kom hem från Boulespelandet så satt vi igång på allvar med att arbeta med Priskraft och mellan 23 – 04 på natten arbetade vi som små arbetsmyror och skrev lista efter lista med krav, buggar, nya funktioner och en massa tillägg. Vor strävan efter en perfekt produkt blev direkt mycket mer komplett. Det är en bit kvar men det är redan så vackert. Igår tog vi också steget till att göra dett shoppingkoncept mer socialt, vilket glädjer mig och kommer att göra detta koncept mer komplett.

Torsdagsmorgonen var inte lika rolig när jag steg upp vi elva. Så den gick mest åt till viss administration så som att avsluta bokföringen och momsrapporter som Jakob arbetat med till och från under veckan.

Vid 15 tog vi bilen in till Falkenberg för att äta på ett ställe med fräna hamburgare som Jakob rekommenderade. Det var extremt gott och samma sak här, ett intressant affärskoncept att studera. Sen var de slut på det roliga och nu sitter jag här ensam på ett trångt tåg på väg hem till Stockholm. Men lika glad är jag för det, för nu var det en vecka sedan exakt sedan jag träffade min famij, underbara Elin och den ännu mer underbara Elliot.

About Andreas 5206 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.