Koreansk kycklinglårfilé med ”asiatisk” bulgurblandning

Idag lagade jag Kycklinglårfilé med ”koreansk” marinad.

Till det bulgur kokad i soja, ingefära och kycklingbuljong och sen blandat med jordnötter och salladslök.

Recept nedan.

MARINAD

6 msk japansk soja
2 msk citron eller limesaft
2 pressade vitlökar
1 tsk torkad vitlök
3 msk honung
3 msk farinsocker
1 tsk ingefära (färsk, torkad eller annat)
2 msk mirin eller risvinäger
2 msk sesamolja
1 tsk sesamfrön
Salt och peppar

BULGUR

Koka upp bulgur med 4 dl vatten, 2 msk soja, lite ingefära och 1 tärning kycklingbuljong. Sänk sedan värmen till låg och låt sjuda tills vattnet är borta.
Fluffa upp bulgurn med en gaffel och blanda sen i hackade jordnötter och salladslök i önskad mängd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*