Restaurangguide för Nyköping

Nyköping kryllar av en rad unika restauranger utspritt över hela staden. Allt från libanesisk och kinesisk mat i Nyköpings stadskärna till fine dining i hamnen.

Blaxsta vingård är inte bara Sveriges första vingård utan också en restaurang samt mindre hotell med 15 unika rum. Här serveras egenodlade grönsaker efter säsong och restaurangen har en ny meny för varje kväll från kl 19, s.k dagsmeny. Självklart erbjuds matchande viner t ex Chardonnay eller Merlot från vingården till dagens meny.

I centrum på Brunnsgatan finns restaurangen Crazy Cow som serverar lunch samt a lá carte under kvällstid. Här finns allt från kötträtter till vegetariskt och barnmenyer men också ett varierande utbud av ölsorter för dig som bara vill ta en öl i en avkopplande miljö.

Vid havet ligger Oxelö café och sjökrog som funnits sedan 1600-talet och man har bevarat en miljö som inspireras från 1920-talet. Här lagas måltiderna från grunden och det finns även hembakade bakverk att avnjuta på deras uteservering under sommaren. Krogen har fullständiga rättigheter så för dig som vill ta ett glas rosé eller en god öl, så finns möjligheten.
Wifi och fria båtplatser erbjuds för restaurangens gäster. Utanför restaurangen går dessutom en fin kulturstig där man kan ta en promenad efter en god måltid.

Restaurang Blommenhof ligger en bit utanför centrum för dig som söker en restaurang i en lugn miljö. Här serveras nordisk mat lagad från grunden där det mesta dessutom är ekologiskt och närodlat eftersom restaurangen arbetar hårt med miljö och hälsa. Blommenhof följer ledordet ”matglädje” där man vill ge gästen en helhetsupplevelse av sitt besök i form av dofter, smaker och en tallrik som är en fröjd för ögat. Restaurangen håller öppet året om med middagsservering från kl 18 och är stängd under söndagar.

Längs shoppinggatan på Väster i Nyköping ligger restaurangen skafferiet som uppehåller i en drygt 100 år gammal byggnad som uppfördes år 1906. Här serveras både lunch och a lá carte måndag-lördag, med inspiration från det svenska och italienska köket. Under sommaren finns möjlighet att avnjuta din måltid på deras härliga uteservering med utsikt över shoppinggatan. Skafferiet har också Nyköpings största utbud av vin på glas och ett varierande sortiment av ölsorter. Här finns också deras cocktail-storsäljare Elderflower sour.

För dig som vill besöka ett helt nytt restaurangkoncept och en modern, barnvänlig bistro bör du besöka the Kitchen bistro som ligger i gamla forsens lokaler vid Nyköpingsån. Här erbjuds mat med inspiration från hela världen och kockarnas personliga val. Breda menyer för både vuxna och barn samt take-away-menyer finns att tillgå eller varför inte en drink i baren? På the Kitchen bistro’s webbsida kan du enkelt boka ett bord via deras bokningssystem för att säkra din plats för denna matupplevelse.

Nyköping i allmänhet bär på ett brett restaurangutbud spritt över hela stan; från hamnen, till stadskärnan och ut till landet. Mångkulturella restauranger både för den som gillar husmanskost eller asiatiskt. Under sommaren i takt med blomstren öppnas uteserveringar och barer för den som vill avnjuta ett glas efter en god måltid eller en dags shopping.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.