Använd kreditkort smart

Inlägget är skrivet i samarbete med Kortio

Under de senaste åren så har jag använt kreditkort som ger mig bonus på olika sätt. Det handlar främst om resor och hotell via till exempel American Express. Detta har hittills gett mig möjligheten till 4 gratisresor. Detta genom att använda American express kreditkortet för min vanliga inköp och min normala monthly spend, vilket också gett mig halva priset på två poängresor per år hos SAS.

Jag använder alltså inte kortet för kreditens skull, utan betalar tillbaka den direkt varje månad så att skuldsaldot blir noll och där med utgår ingen ränta. Men det är också skönt att ha den där krediten ifall att något oförutsett skulle hända. Vilket det gör när man har villa, bilar och barn.

Hur hittar man det bästa kreditkortet i denna djungel av erbjudanden om bästa kreditkortet i Sverige? Till exempel via Kortio, där kan du söka och jämföra för att hitta det kort som passar dina behov och köpvanor bäst. Kanske rabatt på bensin eller mat ger dig mer nytta än flyg och hotell, då finns det kort för dig också. De jämför lån också för dig som snarare har behov av ett lån.

Som ett exempel i mitt egna liv så blir det riktigt faktastiskt med ett bonuskort som används i julhandeln och black friday då det kan se ut så här:

– Stor rea i nätbutiken

– Bonus via kreditkortet

– Bonus via butikens kundklubb

– Ofta möjlighet till cashback via olika bonussajter.

I denna julhandeln med upplägget ovan så fick jag galna rabatter och pengar tillbaka och byggde på flygbonusen rejält inför nästa års resor, som även nästa år blir två gratis resor till halva poängpriset.

Använder man kreditkort rätt, så kan de absolut vara en bra sak. Används de för lyxvanor som inte återbetalas direkt så är det mindre bra. Mitt tips är, tänk till innan och jämför för att hitta det som passar dig bäst.

About Andreas 5199 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.