Motionsutmaning

Jag har aldrig sprungit en mil.

Jag har inte ens försökt springa mer än 5 km.  Jag har knappt haft tanken att ens testa på det. Men nu är det så att min vän Jonny är en sån där hurtig jävel som cyklar, springer och allt möjligt pulshöjande. Och han har utmanat mig. Med stöd av honom som support klara av att springa 1 mil på något lopp under maj 2019.

Jag antog utmaningen.

Min största utmaning med detta är min rejäla övervikt. Så första steget är att få ner vikten 20-30 kg. För att de ens ska vara realistiskt att klara av det med ett bra, eller i alla fall hyfsat resultat.
Det som är fantastiskt med Jonny är att han är den enda som alltid stöttar och pushar mig gällande min hälsa. Och det utan att linda in det, rakt på sak och ärligt (utan att kalla mig jävla fetto). Han gör det också konstruktivt, som med denna utmaning och stödet och pushen kring det. Han har gjort exakt samma utmaning  en annan gång men då råkade jag visst stuka foten under en löptur med min son. En vecka innan vi skulle köra. Lämpligt.

Nu är jag snart inne på vecka 4 med kost utan tillsatt socker. Jag har också helt uteslutit bröd, då min kärlek till bröd är ett stort problem. Nyttiga och lätta frukostar och luncher och sen en ordentlig middag med helt vanlig mat. Det går riktigt bra, och med denna metod har jag lyckats gå ner 20+ kilo många gånger i mitt liv.

Nu kör vi!

About Andreas 5203 Articles
Ansvarig på bard.nu och är den som skriver och publicerar alla artiklar.